4 dingen die je kunt doen als je kledingkast te klein wordt

De kledingkast is tot de nok gevuld met kleding en alle lades puilen uit. Veel fashionlovers kampen met dit probleem. Of je nu elke week iets nieuws koopt of niet, er is en blijft te weinig plek om alles op te bergen. Heb je zelfs de KonMari methode geprobeerd, maar lijkt het alsof niets echt werkt? Misschien hebben we toch nog een aantal (allerlaatste) oplossingen voor je!

Opruimen is natuurlijk altijd goed. Zeker als je zoveel kleding hebt dat het eigenlijk niet meer in de kast past. Wij geven je vier ideeën voor als de kledingkast te klein is.

Help, mijn kledingkast is te klein

1. Gebruik een kledingrek als onderdeel van het interieur

Bang dat het te rommeling wordt als je kleding zichtbaar aan een rek hangt? Zolang je het goed doet, kan een kledingrek er juist heel stijlvol uitzien! Hang je mooiste items in het zicht en zorg dat de kleding die naast elkaar hangt bij elkaar past qua kleur en stijl. Belangrijk voor een rustige look: gebruik dezelfde kledinghangers.

2. Investeer in een mooie garderobe

Houd je er niet zo van om kleding in het zicht te hangen? Bedenk dan of het handig en nodig is om in een (tweede) dichte kast te investeren. Dat hoeft absoluut niet duur te zijn. Koop bijvoorbeeld een (tweedehands) IKEA kast en geef deze een chique look.

3. Multifunctionele opbergruimte in andere kamers

Heb je in een andere kamer ruimte over? Dat kan de ideale plek zijn om kleding die je minder draagt tijdelijk op te bergen. Waarom zou je zomerkleding überhaupt in de al overvolle kledingkast laten liggen terwijl het winter is?!

4. Gebruik de kapstok in de hal

Dit geldt niet voor al je kleding natuurlijk, maar bepaalde items, zoals hoeden, tassen en jassen kunnen prima aan de kapstok in de hal hangen. Zorg voor een handige stang, haakjes en mooie manden. Nog een voordeel: zo kom je er snel genoeg achter welke items je echt nog gebruikt.

Toch nog een laatste poging doen om je kledingkast op te ruimen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 dingen die je kunt doen als je kledingkast te klein wordt
Sluiten