Iris Wijnands
Iris Wijnands Opbergen 11 nov 2019

Zomerkleding opruimen? Op deze Marie Kondo-manier nemen ze bijne geen ruimte in

Het is precies de tijd van het jaar dat we nog geen afscheid willen nemen van onze zomerkleding, maar al wel onze winterkleding nodig hebben. Je kledingkast opruimen voor het komende winterseizoen hoeft niet moeilijk te zijn, met deze opruim-tip van opruimgoeroe Marie Kondo.

Je kan je zomerkleding in een bak leggen en zo je kledingkast opruimen, maar dat is helemaal niet handig. In veel huizen nemen die opbergbakken super veel opbergruimte in beslag. Gelukkig heeft auteur en opruim-expert Marie Kondo een handige tip met ons gedeeld.

When folding thick garments, the best solution is to use a tight-fitting bag. Press down on the garment to deflate it as you insert it into the bag.

14.8k Likes, 120 Comments – Marie Kondo (@mariekondo) on Instagram: “When folding thick garments, the best solution is to use a tight-fitting bag. Press down on the…”

Kledingkast opruimen

Op haar Instagram deelde onze heldin een handig schema voor het opruimen van je kledingkast en opbergen van items die we dit seizoen niet nodig hebben. Wat is dé grote oplossing? Simpel! In opbergzakken berg je kleding op die je niet nodig hebt.

Je kledingkast opruimen is zo lekker eenvoudig en het is veel compacter dan die onhandige rollende opbergbakken die je onder je bed kan zetten. Omdat deze opbergzakken of -tassen geen harde randen hebben, kunnen je in ieder hoekje duwen en op vrijwel elk klein plekje opbergen. Je kledingkast opruimen was nooit zo makkelijk!

Voordat je de tassen opbergt, kun je volgens Kondo het best de lucht er eerst uitduwen. Zo maak je de opbergtassen nog kleiner. Vervolgens kun je de zakken bijvoorbeeld in een lege koffer leggen die je niet gebruikt, of opstapelen op een hoge plank.

Niet alleen je kledingkast opruimen

De tip van Marie Kondo is specifiek gericht op dikke (winter)truien, maar ze heeft bevestigd dat deze tip ook van toepassing is op al onze zomerkleding.

Zelfs beddengoed dat je niet gebruikt kan op deze manier opgeborgen worden. Dus komende zomer als je alleen een zomerdeken nodig hebt, haal je je kleding uit de zakken en stop je het dikke dekbed erin! Handig toch?

We hebben nog meer tips om op te ruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomerkleding opruimen? Op deze Marie Kondo-manier nemen ze bijne geen ruimte in
Sluiten