Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 11 jul 2021

Dit weekend je kledingkast opruimen? Deze items kan je sowieso wegdoen

Hoe zit het met de staat van jouw kledingkast? Puilt hij uit of liggen er gewoon heel veel items in die je niet meer gebruikt? We helpen je een handje en delen welke items je sówieso weg kan doen bij je kledingkast opruimen.

Kledingkast opruimen

Sommige kledingkasten hebben meer behoefte aan organisatie dan andere en bij het opruimen van je kledingkast moeten er spullen uit om plek te maken. Het kan soms best lastig zijn om te bepalen wat je weg wilt doen maar de volgende items kan je zeker weten missen in je kledingkast.

Oude items in je kledingkast

We beginnen met de meest voor de hand liggende spullen die weg kan doen, namelijk: oude spullen. Het is tijd om jezelf af te vragen of je echt alle kleding die je eigenlijk niet meer past nog moet houden. Verwijder alles wat je niet draagt of gebruikt.

Vind je dit lastig? Kijk dan naar of je het item het afgelopen jaar hebt gedragen/gebruikt. Zo niet, dan mag het weg. Ben je een eeuwige twijfelaar? Verplaats kleding waarvan je het niet zeker weet in een bak en als je het binnen een maand niet hebt gedragen, dan doe je het weg.

Als je kleding hebt van vroeger waar een emotionele waarde aan vast zit mag dit ook uit je kast en dit kan in een aparte bak voor op zolder of bovenop je kast. Dit zijn minder toegankelijke plekken om bij te komen dus ze zullen niet in de weg staan.

Jouw kast ziet er zo al veel netter uit. Check verder riemen, sjaals en schoenen of je ze nog gebruikt en voor de sporters onder ons: sportspullen horen niet meer in je kledingkast. Sportspullen nemen onbewust veel plek in beslag dus hier kan je een andere aparte plek voor uitkiezen.

Van deze TikTok-user leer je hoe je kleding kunt opvouwen en het is fantastisch

Je kledingkast opruimen: de vloer gaat leeg

Wanneer er spullen liggen op de vloer van je kast, is het tijd om deze op te bergen of weg te gooien. Kasten zien er netter uit wanneer er niks op de vloer ligt. De spullen kan je in bakken stoppen die ondoorzichtig zijn, anders lijkt het alsnog een rommel.

Extra tip: heb je veel plek over op de vloer van je kast? Leg er een lage mand neer waar je bijvoorbeeld je sokken en ondergoed in op kunt bergen.

Hang niets aan de kastdeuren

Mochten er verder nog dingen aan de binnenkant of buitenkant van je deuren hangen, verwijder deze dan. Als het goed is heb je inmiddels voor alles een bak aangeschaft en zo niet, dan is het tijd voor nog meer bakken óf een grotere kledingkast.

Dt is dé hack om jouw kledingkast er opgeruimd uit te laten zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Dit weekend je kledingkast opruimen? Deze items kan je sowieso wegdoen
Sluiten