Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 jan 2019

3 tips voor het opruimen van je kledingkast (om het nieuwe jaar goed te beginnen)

Een van de populairste goede voornemens is eindelijk eens beginnen aan het opruimen van het huis. Bij Roomed helpen we daar graag aan mee: in de maand januari helpen we je met het opruimen van de belangrijkste en meest noodzakelijke dingen. Vandaag beginnen we met het aanpakken van de kledingkast. De kledingkast opruimen doe je met deze 5 handige tips.

Een rommelige kledingkast: wie herkent het niet? ‘s Morgens sta je een paar minuten voor de kledingkast omdat je “niets hebt om aan te trekken”. Nadat je weer kiest voor je lievelingsshirt, prop je de andere twee opties weer terug de kast in omdat je anders te laat op je werk komt. Bij mij is dit ongeveer elke dag het geval – een rommelige kledingkast is mij dan ook niet vreemd.

Vorige week nam ik me voor om die kledingkast eindelijk eens aan te pakken. De kledingkast opruimen stond eindelijk op mijn to do list. En daarbij verzamelde ik de volgende tips, zodat jij ook aan de slag kunt met het opruimen van jouw kledingkast.

1. Organiseer je lades

Even eerlijk: hoeveel rommellades heeft jouw kledingkast? Liggen jouw sokken en ondergoed allemaal door elkaar, of liggen ze netjes in manden?

Bij mij lag álles door elkaar. En ik kan je vertellen, dat is niet altijd even handig. Organiseer je sokken en ondergoed door de lades te verdelen. Dit kan met speciale la-dividers (ik raad die van de IKEA aan!), maar ook door gebruik te maken van verschillende manden. Nu is het nog een kwestie van de juiste items in de juiste manden leggen, en jouw lade is vanaf nu helemaal netjes en opgeruimd.

2. Zet je schoenen in een kast of op planken

Met 12 paar Air Max (en dan hebben we het nog niet over de collectie van vriendlief gehad) kan het soms nogal een rommeltje zijn op de vloer. Rondslingerende losse schoenen zijn bij ons dan ook geen onbekend tafereel.

Dit probleem is al snel opgelost met een mooie schoenenkast of een schoenenrek. Dat kan achter een deurtje, zodat het minder opvalt, maar ook in een open kast. Bovenstaande foto vinden wij bijvoorbeeld erg stijlvol! Geen ruimte voor een extra kast? Zet je schoenen dan op planken. Zo zijn ze van de grond af en kan je er in elk geval niet meer over struikelen.

3. Maak gebruik van rekken

Ik vond het altijd erg vervelend dat mijn formele kleding (lees: nette jurkjes en een roze pak) vaak gekreukeld is als ik het uit mijn kledingkast pak. Tijd om te strijken voordat ik van huis ga is er vaak niet, dus loop ik óf met gekreukelde kleding op straat, óf ga ik voor een minder formele optie op momenten dat formeel juist gewenst is.

Het antwoord: maak gebruik van kledingrekken. Op deze rekken kan je gemakkelijk je formele kleding, jurkjes en t-shirts hangen. Ook is een rek onwijs handig om je outfits in voren te plannen. Het enige nadeel van een kledingrek is dat het vrij veel ruimte in beslag neemt.

Meer lezen over opruimen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 tips voor het opruimen van je kledingkast (om het nieuwe jaar goed te beginnen)
Sluiten