Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 20 apr 2021

Een kledingkast op maat laten maken? Hier wil je op letten

Een kledingkast op maat laten maken kan je helpen om jouw interieur op je juiste manier in te delen. Maar waar moet je op letten als je een kledingkast op maat laat maken? Wij zetten alle informatie die je nodig hebt voor je op een rijtje.

Een kledingkast op maat laten maken

Iedereen heeft op het gebied van opbergruimte andere wensen en ook iedere woning is niet hetzelfde. Als je niet houdt van hinderlijke kieren en een kast wilt die precies aan jouw eisen voldoet, kan een kledingkast op maat een oplossing voor je zijn.

Materiaalkeuze en kleurkeuze

Bedenk als eerst welk materiaal jouw voorkeur heeft en welke materialen er al in jouw interieur worden gebruikt. Kies voor een materiaal die bij jouw interieurstijl past. Vervolgens kan je kijken naar de kleur: kies bij voorkeur een kast in een neutrale kleur. Zo kan je er jarenlang van genieten en raak je er niet snel op uitgekeken.

Een kast op maat laten maken is duurder dan een normale kast en het zou zonde zijn als je er uiteindelijk niet tevreden mee bent.

Kies een winkel of meubelzaak uit

Steeds meer meubelzaken bieden de optie om een kledingkast op maat te laten maken. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt en het is daarom een goed idee om bij een meubelzaak bij jou in de buurt te vragen naar de opties.

Kies je soort deuren

Bij een kledingkast kan je kiezen uit verschillende deuren. De meest standaard deuren zijn openslaande deuren. Deze zie je in veel slaapkamers terugkomen. Toch kunnen schuifdeuren ook erg praktisch zijn omdat het erg veel ruimte bespaard.

Brede schuifdeuren kunnen daarnaast een landelijke of juist moderne uitstraling geven voor in jouw interieur. Denk er dus na over wat voor ‘look’ je wilt creëren met jouw kast. Schuifdeuren én openslaande deuren zijn er in veel verschillende uitvoeringen dus kijk goed bij meubelzaken wat ze aanbieden.

6 gratis dingen die je kunt doen om je kledingkast netter te laten lijken

Denk na over de opbergruimte

Het doel van een kledingkast op maat is natuurlijk om jouw kleding in op te slaan. Ga van te voren goed na hoeveel opbergruimte je nodig hebt en wat je allemaal kwijt wilt in je kledingkast. Zo kan je bepalen hoe groot hij moet worden.

Wil je misschien extra plankjes voor je ondergoed of misschien toch extra plankjes om spullen in op te bergen?

Wandmontage

De binnenkant van jouw kledingkast kan je ook helemaal naar jouw smaak indelen. Denk na over hoe jij je kleding het liefst opbergt. Wil je misschien een stang om je kleding aan op te hangen of heb je liever veel planken om jouw kleding op te sorteren en op te vouwen?

Van deze TikTok-user leer je hoe je kleding kunt opvouwen en het is fantastisch

Maak vooraf een inschatting van hoeveel hangruimte, planken en lades je nodig hebt en wilt. Op basis daarvan kan je bepalen wat je allemaal in je kast wilt monteren.

Verlichting in jouw kledingkast

Hoe kies je in het donker uit wat je aan wilt trekken? Verlichting in de kast is iets wat vaak wordt vergeten terwijl goede verlichting heel belangrijk is. Er zijn veel verschillende soorten soorten verlichting speciaal gemaakt voor kledingkasten.

Spiegeltje spiegeltje aan de… kast

Een kledingkast heeft een spiegel nodig, daar zijn we het op de Roomed-redactie wel over eens. Denk erover na of je de spiegel aan de binnenkant of buitenkant wilt en hoe groot hij moet zijn. Het maakt je kast echt af en zo hoef je niet elke keer naar de spiegel te rennen als jij de perfecte outfit aan het uitzoeken bent.

Dt is dé hack om jouw kledingkast er opgeruimd uit te laten zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VrijetijdshuisInteriortwin

Reageer op artikel:
Een kledingkast op maat laten maken? Hier wil je op letten
Sluiten