Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Interieur 4 mrt 2019

Hoe je je kleding onderdeel van je interieur maakt

Wie een klein kamertje heeft is genoodzaakt om creatief om te gaan met ruimte. Gelukkig zijn er heel wat manieren om een kleine ruimte tot iets leuks om te toveren. Een charmante manier om je kamer extra persoonlijkheid te geven is door kleding een hoofdrol te laten spelen in je interieur. Wij delen onze beste tips.

Kleding gebruiken als onderdeel van interieur heeft twee grote voordelen. Ten eerste: je bespaart er heel wat plaats mee uit, ten tweede: het ziet er onwijs goed uit. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Maar hoe pak je dit nu het beste aan?

Een open kledingrek

Tip nummer één is natuurlijk om te kiezen voor een open kledingrek in plaats van een kledingkast. Eerder schreven we hoe je van een tak een kledingrek kan maken, net zoals op onderstaande foto. De natuurlijke look van de tak staat heel stoer en past prima bij het groen van planten.

Zo’n open kledingrek ziet er extra tof uit als je je kleding op kleur sorteert. Vaak vind je in de hippere kledingzaken een heleboel inspiratie om kleding mooi uit te stallen. Let de volgende keer maar eens extra goed op als je gaat shoppen!

Wie al een (ingebouwde) kledingkast heeft, kan ervoor kiezen om een selectie van de leukste items tentoon te stellen aan de muur. Wie zei dat handtassen niet prima dienst kunnen doen als wanddecoratie?

Ook hoeden zijn erg stijlvol om je muren mee aan te kleden. Hoeden zijn nu eenmaal karaktervolle items die erg goed staan tussen foto’s, posters en quotes. Vertrekkensklaar? Je hebt je hoed maar van de muur te plukken!

Eigenlijk draait het er dus gewoon om om creatief om te springen met je ruimte én je kleding. Wie het leuk vindt om hier een beetje mee te experimenteren, zal al snel op verrassende combinaties botsen. Je sneakers kan je bijvoorbeeld aan je kledingrek knopen, je zonnebrillen kunnen aan een kapstok en ook je rugzak kan prima aan de muur, of knoop ‘m aan de achterkant van je bureaustoel.

Jep, wij zijn overtuigd: kleding en interieur zijn een match made in heaven.

Meer over kleding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe je je kleding onderdeel van je interieur maakt
Sluiten