Emma Bering
Emma Bering Binnenkijken 19 dec 2018

Kleden en lakens stijlvol draperen? Dit appartement laat je zien hoe dat moet

Vroeger waren kleden en lakens over tafels, banken en bedden normaal, maar of we het echt mooi vonden? Dit appartement laat zien dat het helemaal niet oubollig hoeft te zijn, maar dat het juist heel stijlvol kan zijn. Het is gewoon een kwestie van ze op de juiste manier draperen.

Dit appartement laat je zien hoe je dat doet. Naast alle kleden en lakens is het interieur ook nog eens om verliefd op te worden.

Oud en nieuw mixt prima

Dit appartement oogt heel rustig. Dat komt vooral door de neutrale en beige tinten die je veel terug ziet. Maar dat komt ook doordat de spullen niet dicht op elkaar staan. Deze ruimte is ook een bewijs dat oud en nieuw wel degelijk met elkaar samen gaan.

Zo zie je dat de eettafelstoelen een oud design hebben, maar dat de bank, salontafel en tv-meubel weer strak en nieuw zijn. Juist deze combinatie is wat deze ruimte zo interessant maakt.

Kleden en lakens draperen

Het is een kwestie van mooi draperen

Een opvallend terugkomend item zijn kleden. Kleden, dekentjes, lakens, je ziet ze overal in dit appartement. Naast het feit dat het gedrapeerd over de bank, stoel of bed er mooi uit ziet, is het ook nog eens hartstikke functioneel. Als je ‘s avonds op de bank zit en het koud hebt, hoef je niet te zoeken naar een lekker dekentje.

Vroeger hadden we gedacht dat kleden en dekens over tafels en bedden ouderwets waren, maar nu is dat (gelukkig) anders. Een mooi kleed gecombineerd met moderne elementen zorgt juist voor een knus gevoel.

Slim omgaan met de ruimte

Je kan misschien een beetje overdrijven met kleden en lakens, maar in dit geval ergeren we ons er totaal niet aan. Het voegt juist iets toe aan de kamer. Ook het kussen midden op het bed dat daar express is neergelegd voegt toe aan de sfeer van de kamer. Maar hoe simpel deze kamer eigenlijk ook is, er is wel een toffe gallery wall te vinden boven het bed. Dat maakt de kamer ook helemaal af.

Een ander slim element is de kapstok aan de muur. Super handig voor als je in de kamer zelf geen plek hebt voor een kledingkast. Zo kan je toch nog je kleding ophangen van die dag of misschien wel wat je morgen gaat dragen.

Ook de 2 andere slaapkamers zien er van top tot teen gelikt uit, met bijbehorende gedrapeerde kleden en lakens natuurlijk. Het is een heel simpele manier om van een saaie kamer een aantrekkelijke kamer te maken.

Kleurrijke verrassing aan de binnenkant

De keuken is simpel en niet heel bijzonder Maar wat wel interessant is, is de binnenkant van de keukenkastjes. Zoals je ziet de keuken vrij neutraal met wit, zwart en zilver als hoofdtinten. De binnenkant van de keukenkastjes daarentegen is helemaal niet neutraal, maar juist in een toffe soort donkere cyaan kleur. Het heeft ook een beetje een grijstint in zich, waardoor het niet te druk oogt.

Het is een slimme manier om je keuken een beetje op te leuken. Elke keer als je de kastjes open doet zie je deze leuke kleur in plaats van een saaie witte binnenkant.

Opbergruimte kan je creëren

Een gang is toch vaak een ruimte wat je niet heel makkelijk kan opleuken. Toch is dat hier wel gelukt. door een kapstok en een schoenenrek op te hangen aan de muur versier je eigenlijk automatisch ook de muur. Zo creëer je trouwens ook opbergruimte, omdat je boven de jassen nog mandjes kwijt kan.

Een smalle dressoir voor in de gang is ook altijd handig. Dan kan je toch weer wat spullen kwijt en als je ‘m een beetje leuk indeelt ziet het er ook nog eens leuk uit.

Dit is een super leuk idee voor als je een balkon hebt. Hang lampjes om de reling, dat ziet er meteen gezellig uit. Zorg er wel voor dat je lampjes koopt die ook geschikt zijn voor buiten.

Meer toffe appartementen bekijken?

Bron: Stadshem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleden en lakens stijlvol draperen? Dit appartement laat je zien hoe dat moet
Sluiten