Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 9 okt 2021

7 ideeën voor een klassiek chique badkamer van deze tijd

Voornamelijk neutrale tinten, een simpele stijl en traditionele meubels. Dat klinkt als een klassiek chique badkamer die elegantie uitstraalt. Klassiek chique is ook niet in het verleden blijven hangen en heeft ook een moderner jasje gekregen.

Dus met een klassiek chique badkamer kan je echt wel bij deze tijd blijven of zelfs voor een heel tijdloos design gaan.

7 ideeën voor een klassiek chique badkamer

1. Zwart en wit

Voor een tijdloos en klassiek design kom je toch wel uit bij deze twee kleuren als je basis. Natuurlijk kan je ook andere diepe kleuren gebruiken zoals grijs, blauw of bruin, maar de standaard kleuren voor een simpele en elegante uitstraling zijn toch de favorieten zwart en wit.

Niet zo gek op kleur? Deze 15 zwart-wit slaapkamers zijn ook prachtig

2. Gouden accenten

Ook gouden accenten in de badkamer zijn een goede keuze. Goud is een klassieker wanneer het op elegante keuzes aan komt. Dus kies voor gouden kranen en lampen in je eigen badkamer om hem er luxe en stijlvol uit te laten zien.

3. Verschillende patronen

Kies voor tegels in verschillende patronen om je badkamer een trendy modern design te geven. Combineer het met wat traditionele vormen voor een eigentijdse klassieke badkamer. Of kies voor een accentmuur met een leuk bloemetjesbehang om wat kleur en vrolijkheid in je badkamer te brengen.

4. Klassieke meubels

Een klauwvoet badkuip, een kroonluchter of een klassiek fauteuil kunnen een echte eyecatcher zijn in een klassieke badkamer. Combineer het met trendy tegels op de vloer en een moderne look voor de rest van de badkamer en de items zullen er echt niet ouderwets in je interieur uitzien.

5. Kunst in de badkamer

Ook een paar schilderijen of een mooi beeldje passen prima in de badkamer. Kies voor moderne kunstwerken als je een badkamer een wat traditionele look heeft of ga voor klassieke schilderijen in een moderne badkamer. Balans is het belangrijkste als je een tijdloze badkamer wilt met klassieke accenten.

6. De juiste spiegel

Ook voor de keuze met je spiegel is balans heel belangrijk. Ideaal is een spiegel met een traditionele vorm, maar toch een moderne look. De spiegel hierboven is daar een goed voorbeeld van met de traditionele bogen en het stijlvolle frame.

9 tips om in je achterhoofd te houden bij het ophangen van een spiegel

7. Een simpel design

Voor een klassiek chique badkamer is het laatste wat je wilt een interieur dat eigenlijk too much is. Maak dus minimalistische keuzes waar het kan (zonder dat het voor jou te kaal kijkt) en kies voor simpele lijnen en vormen in je interieur.

How to: wat is industrieel chique en hoe pas je het toe in jouw eigen interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 ideeën voor een klassiek chique badkamer van deze tijd
Sluiten