Een klassieke combinatie: goud, roomwit en perziktinten

Veel grijs, zwart en wit, met strakke vormen. Moderne interieurs zijn hip, maar soms ook een beetje, nou ja, kil. Dat is een stuk anders in klassieke interieurs, waarin goud vaak een hoofdrol speelt. Dit huis combineert gouden details met veel roomwit en perziktinten, en dat zorgt voor een bijna lente-achtig geheel.

binnenkijker roomwit perzik goud 2
binnenkijker roomwit perzik goud 3

Roomwit en perziktinten

De kleurige accenten zie je bijvoorbeeld in de kussens op de bank en verschillende schilderijen, maar ook het vloerkleed is onmisbaar in de woonkamer. Die kleuren zijn een echte eyecatcher in de verder redelijk witte woonkamer – en met die kussens kun je ook mooi de vlekken verstoppen die je ongetwijfeld maakt als je met je bord op schoot op deze bank eet.

binnenkijker roomwit perzik goud 4
binnenkijker roomwit perzik goud 5

De gouden details – de fotolijsten en kroonluchter, bijvoorbeeld – staan goed bij het donkere hout van de tafel en kast. Let vooral ook op de verschillende schilderijen in de kamer: een goede mix van modern en redelijk ouderwets.

binnenkijker roomwit perzik goud 6
binnenkijker roomwit perzik goud 7
binnenkijker roomwit perzik goud 8

Een huis vol kroonluchters

Welkom in de keuken! Daar vinden we een toffe kroonluchter aan het plafond – net als we al in de woonkamer zagen, en ook in andere ruimtes in het huis. De relatief moderne keuken behoudt daarmee toch een klassieke uitstraling. En o ja, zie je hoe goed de wederom perzikkleurige keukenkastjes matchen met de kleurrijke borden die zijn uitgestald aan de muur?

binnenkijker roomwit perzik goud 9
binnenkijker roomwit perzik goud 10

De master bedroom wordt vooral gedomineerd door een toffe gallery wall, met neutrale tinten. Zelfs met het patroontje op het dekbed wordt de kamer daardoor niet echt druk. Des te meer aandacht gaat dus er naar mooie vintage tafeltjes en de lage boekenkasten aan de muur. Die is misschien niet zo’n droom voor boekenliefhebbers als opvallend hoge kasten, maar je kunt er wél wat decoraties op kwijt. (Zelf zouden we misschien niet voor een borstbeeld hebben gekozen, maar toch.)

binnenkijker roomwit perzik goud 11

En voor wie er graag tot rust komt in dit prachtige klassieke huis: er is ook een logeerkamer. Wie blijft er slapen?

Meer klassieke interieurs

Ahre.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een klassieke combinatie: goud, roomwit en perziktinten
Sluiten