Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 30 jun 2019

Who knew?! Dit huis bewijst dat klassiek en industrieel perfect samengaan

Door te mixen met verschillende stijlen zorg je voor een spannend interieur. Zeker als die twee stijlen in eerste instantie mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Als je het goed doet, levert jouw gedurfde zet een geweldig interieur op, waar je nooit uitgekeken raakt. Zoals in dit huis, waar industrieel en klassiek elkaar in rap tempo afwisselen.

Ook in deze mooie binnenkijker zijn weer een hoop interieur lessen te trekken. Kijk je mee?

Gouden combinatie van klassiek en industrieel

Wat een feestje voor de ogen is dit huis! De muren en de vloer zijn neutraal gehouden. Dat werkt heel goed, omdat er in de rest van het interieur zoveel is om naar te kijken. Waar ons oog normaal gesproken op één statement meubel, lamp of kunstwerk valt, kijken we hier onze ogen uit.

De eigenaren van dit huis combineren een klassieke met een industriële stijl. Een ballsy move, want eigenlijk liggen deze stijlen mijlenver uit elkaar. Toch laat dit huis zien dat de stijlen perfect met elkaar door één deur kunnen. Die industriële lamp staat bijvoorbeeld al lang op onze wish list, maar wie had gedacht dat ‘ie zo mooi zou staan bij de vele klassieke accessoires en natuurlijk de kunst aan de muur.

Combinatie van klassiek en industrieel in interieur

Want ja, kunst liefhebbers zullen blij worden van deze woonkamer. In deze ruimte speelt kunst namelijk een grote rol. Door de klassieke gouden lijsten vallen de schilderijen nog beter op. Combineer het met gouden details in je accessoires, en je zorgt voor een prachtig geheel dat luxe aanvoelt.

Een huis vol contrast

Ook in de ruime gang is weer te zien hoe mooi de twee stijlen samenkomen. Zwart-witte posters worden moeiteloos gecombineerd met klassieke kunst. Ook het industriële open kastje past perfect in het geheel. Dat komt ten eerste door de gouden kleur en ten tweede door de accessoires die erin zijn geplaatst. Het gaat allemaal om de details in dit prachtige huis.

Ook mooi: het contrast tussen de servieskast en het dressoir. Waar de servieskast er afgebladerd uitziet, gaat het bij het dressoir juist om de schoonheid van het meubel. Ook bij deze schitterende kast kijk je je ogen uit: wát een details. En dan ook nog dat geweldige zwarte marmeren blad op de bovenkant… Wauw! Doordat beide kasten een vintage feel hebben, doet het contrast nooit pijn. In tegendeel.

De bakstenen muur zie je natuurlijk in ieder industrieel droomhuis terug. Doordat deze bruin met witte voegen is, voelt hij toch wat klassieker aan en past hij perfect bij het kleurenschema van de rest van de keuken. Zelf ook een (fake) bakstenen muur creëeren? Hier vertellen we je hoe je dit industriële tintje ook in jouw huis krijgt.

Details, details, details

Waar het afgebladerde weer bij de industriële stijl hoort, zijn de items in de kast allemaal spullen die je ook bij je oma in huis zou kunnen vinden. Maar let ook eens op de mooie achterkant van de kast, die het meubel nog wat meer karakter geeft.

Ook hier zijn weer een industriële lamp en hoofdbord gecombineerd met een prachtige kast waar we als klein meisje van droomden. Tip: de handvaten van een kast hebben een groot effect. Zelfs als je gewoon een kast bij de Ikea hebt gekocht, kan je met behulp van de handvatten de stijl van de kast bepalen. Wij zijn fan van deze klassieke handgrepen, zeker in combinatie met die mooie spiegel.

Het bad maakt het verschil

Ten slotte werpen we nog een blik in de badkamer, waar je dankzij de kandelaars kunt badderen als een prins(es). Maar waar we vooral je aandacht voor willen vragen, is toch wel het bad. Niet het standaard bad wat je vaak ziet en wat een verschil maakt dat! Dit moderne hoge bad staat een stuk verfijnder.

Samen met de witte douchegordijnen en kandelaren voelt het als een romantische badkamer. En dat terwijl de eigenaren niet hebben geïnvesteerd in bijzondere tegels op de muren of vloer.

Meer mooie binnenkijkers met een klassieke touch

  • Klassieke allure gemixt met sfeervolle vintage finds
  • Een kijkje in een klassiek appartement in Parijs, gevuld met moderne kunst en design
  • De combinatie van een klassiek en modern interieur met kleurrijke items

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bjurfors

Reageer op artikel:
Who knew?! Dit huis bewijst dat klassiek en industrieel perfect samengaan
Sluiten