Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 19 sep 2019

Combineren kan je leren: klassiek meets modern in dit appartement

Het eerste wat je opvalt als je dit fantastische stadsappartement binnen zou stappen, is het hoge plafond met decoraties. Het tweede dat je opvalt? Zo’n klassiek plafond hoeft helemaal niet ouderwets te zijn. In dit huis wordt de oude stijl met nieuwe meubels gecombineerd. Klassiek en modern, samen onder één (heel hoog) plafond.

Zo’n stadsappartement uit 1909, daar dromen wij graag bij weg. Zeker als het zo hip en sfeervol is ingericht als bij deze. Laat je inspireren door de prachtige onderstaande afbeeldingen.

klassiek en modern stadsappartemen
Bron: Bolaget

Een visgraatvloer in combinatie met moderne, veelal pastelkleurige meubels en accessoires. Het is misschien niet de eerste combinatie die bij je opkomt, maar deze huis rockt het.

Waar we normaal bij een visgraatvloer sneller denken aan oude meubels en vintage decoratie, heeft de eigenaar van dit stadsappartement alles uit de kast gehaald om de royale woonkamer hip en stijl vol te maken. En we moeten toegeven: dat is rete goed gelukt.

> Wel een vintage interieur? 6 retro kamerplanten die perfect in een vintage interieur passen

Klassiek en modern wonen en eten
Bron: Bolaget

Klassiek met een moderne touch in de woonkamer

Klassiek zie je ook hier weer terug in de oude vloer en het hoge plafond met sierlijke decoraties.  Het geeft het huis, zeker in combinatie met de pasteltinten en bloemen, iets vrouwelijks. De muren zijn, tot de versieringen van het plafond beginnen, net even wat donkerder geschilderd. Dat benadrukt het prachtige oude plafond natuurlijk nog beter.

Modern vind je terug in de strakke bank, de hippe kunst aan de muren en het speelse effect van verschillende soorten lichte meubels in contrast met de donkere vloer.

klassiek en modern slaapkamer
Bron: Bolaget

Heerlijk slapen in een hip, jong interieur

Klassiek en modern zien we ook lekker in de slaapkamer terug. De muren geven de kamer die echte klassieke uitstraling en het ronde raam doet ons als denken aan een Romeo en Julia tafereel. Toch is dit huis alles behalve een oud sprookjeskasteel. De grote kast in de slaapkamer brengt ons namelijk meteen terug naar het moderne.

In combinatie het hippe wandkastje en de gitaar aan de muur, schreeuwt de inrichting hip en jong.

klassiek en modern slaapkamer
Bron: Bolaget

Terug in de tijd met een chaise lounge

Het liefst zouden we ons meteen op deze chaise lounge neerploffen. Glaasje wijn erbij, een goed boek, heerlijk! Hoewel een chaise lounge een redelijk klassiek en ouderwets item is, zien we ‘m steeds vaker terug in moderne inrichtingen. Dit lekkere plekje voor het raam past mooi bij de retro elementen die deze kamer ook heeft.

moderne keuken met raam
Bron: Bolaget
klassiek en modern keuken
Bron: Bolaget

Deze keuken schreeuwt modern, dat geeft niet, want het staat prachtig. Toch heb je in zo’n oud huis wel een lekker groot en klassiek raam. De donkergrijze keuken is een welkom contrast met het verder overwegend witte en lichte huis. Het geeft een gevoel van luxe.

In deze keuken heb je genoeg ruimte om te koken en te kletsen, dankzij de bar waar je gezellig aan kan zitten. En hoe schattig is dat theepotje? Ook hier zie je maar weer dat je stijlen best mag combineren. Juist zo’n oud en klassiek theepotje springt er dan uit in een keuken die zo modern oogt.

Nog meer gluren in de mooiste huizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Combineren kan je leren: klassiek meets modern in dit appartement
Sluiten