Een kijkje in een klassiek appartement in Parijs, gevuld met moderne kunst en design

“I love Paris every moment, every moment of the year” – zong Cole Porter. Later sloten Ella Fitzgerald en Frank Sinatra zich bij hem aan. En wij kunnen dit alleen maar beamen. Want Parijs is zowel qua architectuur als design een van de meest bijzondere steden van Europa. En dit prachtige appartement is daar hét bewijs van.

key items voor een echt Frans interieur? Klassieke ornamenten en sierlijsten, een prachtige houten vloer en modern design! In dit appartement in Parijs zien we het allemaal terug.

Juist de combinatie van modern en klassiek maakt dit appartement tot een uniek paleisje. Door de ranke profielen van de tafel en stoelen krijgt het interieur een ‘luchtige’ en een tikkeltje nonchalante look. Als tegenstelling is er juist gekozen voor luxe materialen, zoals het marmeren tafelblad.

In dit gehele appartement in Parijs komt de combinatie van modern en klassiek terug. Een van onze favorieten? De authentieke sierlijsten en plafondrozetten met moderne verlichting. In dit artikel laten we coolste voorbeelden zien.

Werk jij snoeren en kabels het liefste netjes weg? Dat hoeft eigenlijk helemaal niet! De tafellamp op bovenstaande schouw is gedecoreerd met grote, houten kralen. Hierdoor valt het snoer juist extra op en krijgt de lamp een artistieke look.

Zelf maken? De houten kralen kun je kopen bij de hobby- of fourniturenwinkel. Koppel het snoer (voorzichtig!) los van de stekker, rijg de kralen aan het snoer, zet de boel weer in elkaar en klaar is je kunstwerk! Heb je nog wat kralen over? Maak dan deze te leuke to-dolist!

Bekijk ook:
Haal al je interieurinspiratie uit dit te gekke hotel in Parijs

Credits
Productie video: Trendland
Fotografie: Theo Baulig

Benieuwd naar meer informatie over dit te gekke appartement?
Privat Choice Paris

Reageer op artikel:
Een kijkje in een klassiek appartement in Parijs, gevuld met moderne kunst en design
Sluiten