Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 25 oktober 2016

4x tips en inspiratie voor een stijlvolle én praktische keuken

In ons interieur proberen we altijd praktisch met stijlvol te combineren. Vooral de indeling van de keuken is super belangrijk. Je wilt dat de ruimte er stylish en weloverwogen uitziet, maar tegelijkertijd moet je hier ook makkelijk kunnen koken.

In dit artikel zetten we vier tips op een rijtje die je helpen bij het creëren van een stijlvolle en praktische keuken.

1. Zet je favoriete apparaten en tools op een strategische plek

Niets is vervelender dan tijdens het koken op zoek moeten naar bepaalde tools en apparaten. Natuurlijk kun je voor een serieuze dag in de keuken alles netjes klaarzetten, maar het is wel zo handig om ook de dagelijkse benodigdheden bij de hand te hebben. Denk aan een pot met je favoriete lepels en spatels naast het fornuis. Hetzelfde geldt voor keukenapparatuur: de blender en mixer kunnen in plaats van in een kastje, gewoon op het aanrecht. Zeker als deze apparaten ook nog eens een mooi design hebben. Daarnaast is het bij de indeling van de keuken handig om na te denken over de plek van de inbouwapparatuur die je het meest gebruikt. Een oven op ooghoogte is altijd een goed idee, zodat je er makkelijk bij kunt.

Kies bij inbouwapparatuur voor mooi design. Vooral de oven, koelkast en kookplaat zijn objecten die in de keuken echte eye catchers kunnen zijn. Onze favoriet? De keukenapparatuur van KitchenAid; stylish en super praktisch!

2. Voorzie je kitchentools van een persoonlijke touch

Heb je een hele verzameling van lepels, spatels en andere tools? Voorzie ze van een persoonlijke touch, door middel van verf, washi tape of stickers. Zo vormen de verschillende tools toch eenheid en heb je een goed excuus om een dagje te DIY’en. Plak bijvoorbeeld de onderkant van de houten spatel af met wat schilderstape, dip ze in de verf voor een dip-dye effect en zet ze in een glazen pot. Ga voor een rode, roze of paarse kleur en match je tools zo met de handgrepen van de KitchenAid oven en koelkast. Als je bepaalde kleuren of materialen vaker terug laat komen, zorg je voor eenheid in je interieur!

3. Mix & match verschillende materialen en stijlen

Om een spannende look te creëren, mix je verschillende materialen met elkaar. Heb je een landelijke keuken? Voeg stoere, metalen elementen toe of kies juist voor chic marmer. In een industriële keuken voeg je een aantal houten accessoires toe. Dit is handig in het gebruik én het ziet er ook stylish en sfeervol uit. Daarnaast staan vintage items in elke keuken goed. Met koperen pannen, oude kookboeken en vintage accessoires zorg je ervoor dat je keuken echt jouw keuken wordt.

4. Voeg veel groen toe

Of je nu gaat voor een complete kruidentuin met basilicum, koriander en rozemarijn of mooie kamerplanten: groen is altijd een goed idee. Het geeft de keuken kleur en het maakt de ruimte huiselijk. In dit artikel zetten we de mooiste keukens met planten op een rijtje!

Reageer op artikel:
4x tips en inspiratie voor een stijlvolle én praktische keuken
Sluiten