Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 13 mei 2019

In een klein appartement een kinderkamer creëren? Dat doe je zo!

Een mooi, stijlvol en opgeruimd huis gaat niet altijd even makkelijk samen met een kindvriendelijk huis. Want door die bergen speelgoed wordt je huis nou niet bepaald mooier. Als je daarnaast ook nog eens een niet al te groot huis hebt, kan het zelfs nog lastiger worden om het voor jou én voor je kind aangenaam te houden. De bewoners van dit huis wisten het toch voor elkaar te krijgen!

Wij namen een kijkje in dit tweekamerappartement en haalden daar een aantal slimme lessen uit. Kijk je mee?

Hoe slim is deze woonkamer ingedeeld? Omdat er een kinderkamer is gemaakt van de tweede kamer, moest de slaapkamer verplaatst worden. Door het bed in een nauw hoekje te plaatsen (die je anders waarschijnlijk moeilijk zou kunnen benutten) en de ruimte af te sluiten met een gordijn deel je de ruimte binnen no-time op in twee verschillende kamers.

Het lijkt inmiddels een klassieke Scandinavische combinatie: een prachtige houten vloer, een zacht vloerkleed (het liefste wit, laagpolig en met een mooi grijs patroontje erin) en een leren bank. Ook dit interieur checkt die lijst helemaal af, and we’re glad they did. 

Ook interessant: zo style je een open kast

Deze foto is hét bewijs dat het kan: een kindvriendelijk huis dat tegelijkertijd ook heel stijlvol is. Zelfs het kinderhoekje in de keuken gaat hier op in de rest van het interieur! Het kan soms een zoektocht zijn om stijlvol speelgoed te zoeken, aangezien veel kinderspeelgoed gemaakt wordt in de meest felle kleuren. Toch bewijst dit speelgoed prima in je interieur kan passen – je moet er soms misschien alleen iets langer naar zoeken.

Lees ook: Zo verwerk je de kunstwerkjes van je kind stijlvol in je interieur

De kinderkamer zelf is hartstikke romantisch gemaakt. Dat komt natuurlijk door de roze linnen klamboe (echt, wij willen er ook zo eentje!), maar ook het dromerige behang speelt daar een grote rol bij. De kamer wordt helemaal afgemaakt met het te schattige konijnenlampje, dat ons wel een beetje doet denken aan deze leuke IKEA lampen voor de kinderkamer.

Meer lezen over kinderkamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance Makleri

Reageer op artikel:
In een klein appartement een kinderkamer creëren? Dat doe je zo!
Sluiten