Interieur 18 aug 2017 Lotte Wullems

Een Picasso in huis? Dit zijn de leukste manieren om kindertekeningen op te hangen

Als je een kleine Picasso, Mondriaan of Van Gogh in huis hebt, dan is het zonde om alle meesterwerkjes in de kast stof te laten vangen. Immers: mooie kunst mag gezien worden. Wij laten je een aantal leuke manieren zien om kindertekeningen een plekje te geven in je interieur of de kinderkamer.

Maak bijvoorbeeld samen deze kleurrijke gesmolten waskrijt. Check hier de DIY.

Nooks

Een slinger

Jarig of niet – kinderen zijn dol op slingers! Deze keer gaan we niet voor vlaggetjes of pompoms, maar voor een volledige customized versie. Bevestig een aantal klemmen of wasknijpers aan een stuk touw of string lights en je kunstslinger is klaar om gedecoreerd te worden met de mooiste tekeningen.

Youtube

Een paneel van gaas of hout

Een stuk gaas of een houten paneel zijn het ideale moodboard waar je de mooiste werken, kaarten en foto’s aan kunt klemmen.

Ga zelf aan de slag:

Een moodboard van kurk

Een wand van kurk straalt dankzij de natuurlijke uitstraling niet alleen sfeer uit, maar je kunt ook gemakkelijk kunstwerkjes er op prikken, zonder de muur te beschadigen.

Meer inspiratie? Check dan deze fijne studio eens waar ook een kurken wand centraal staat.

Een collage

Wil je dat je huiskamer geen XL-kindergallerij wordt? Maak dan foto’s van de tekeningen of scan ze in. Vervolgens kun je ze op de computer verkleinen en uitprinten. Zo heb je slechts één lijst, maar wél een mooie collage.

Breaking the rules: tips om kunstwerken een bijzondere plek te geven

Reageer op artikel:
Een Picasso in huis? Dit zijn de leukste manieren om kindertekeningen op te hangen
Sluiten