Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 14 oktober 2016

Vijf kinderspullen die wij ook nog steeds leuk vinden (en dat is helemaal oké)

Hoewel ik echt nog lang niet toe ben aan kinderen lijkt het me fantastisch om een kinderkamer in te richten. Ja, dit mag je beschouwen als een oproep aan alle moeders die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het stylen van een kinderkamer. Ik zie regelmatig té leuke kinderspullen en eigenlijk kunnen heel wat van die items ook gewoon in een ‘volwassen’ interieur.

Ik besloot een lijstje te maken van de leukste dingen, die eigenlijk voor kinderen bedoeld zijn, maar die wij ook prima in ons kinderloze huis kunnen halen.

1. De Eames Elephant

We trappen af met Charles en Ray Eames, die echt wel tot onze favoriete designers behoren. Naast de Eames Lounge Chair en de House Bird is één van onze favoriete ontwerpen toch wel de Eames Elephant. Dit design ontstond in 1945 als onderdeel van een experiment naar het buigen van plywood. Het ontwerpersduo bracht de olifant niet uit, maar jaren later koos Vitra ervoor om het ontwerp toch te produceren in kunststof en plywood. Van die laatste zijn er maar een paar en ik moet zeggen dat beide varianten te gek zouden staan in welk interieur dan ook. Gewoon, als pronkstuk, om naar te kijken.

Lees ook onze interior icons met alle feitjes over de Eames Elephant.

Bron: Sukha

2. Tipi tent

De tipi tent heeft de laatste jaren een comeback gemaakt en wel naar de kinderkamer. Maar als je het mij vraagt dan past zo’n tent ook prima in een kinderloos huis en Sukha (één van onze favoriete winkels in de Haarlemmerstraat) laat zien hoe. Met grote stokken, een doek van linnen of katoen en kussens, veel kussens.

Ook leuk: maak een kleine tipi voor je huisdier.

3. Vlaggetjes

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de vlaggetjes ophangen. Dat is wel echt mijn motto. Juist omdat we vlaggetjes associëren met feest zou je ze veel vaker moeten ophangen. Ik heb het dan natuurlijk wel over vlaggen van stof. Ze hoeven dan niet altijd de typische driehoekige vlaggenvorm te hebben; ook lapjes stof met kleuren of patronen aan een lijn zijn te gek om op te hangen in je slaap- of woonkamer! Neem een voorbeeld aan de kleine studio van Emma.

4. pompons

Eigenlijk geldt hier hetzelfde als voor de vlaggetjes. Pompons maken een ruimte meteen vrolijk en feestelijk. En het fijne aan deze ‘kinderspullen’ is dat ze super betaalbaar zijn! In kinderkamers hang je misschien pompons in lieflijke pasteltinten; wij zouden eerder gaan voor een paar mooie witte pompons of juist een donkere tint, zoals diepgroen of donkerblauw.

5. schommels

Een tijdje terug gaven we al een inspiratieboost met de mooiste hangstoelen, waar je in kunt schommelen. Maar écht schommelen doe je natuurlijk op een echte schommel en als ik een hoog plafond had, dan hing daar gegarandeerd een schommel aan. Sinds ik dit familiehuis in Eindhoven bezocht, staat een hoog plafond met schommel dus op mijn verlanglijstje. En dat is helemaal oké.

Fotografie door Iris Duvekot en Jazzy Hartog (tenzij anders vermeld).

Reageer op artikel:
Vijf kinderspullen die wij ook nog steeds leuk vinden (en dat is helemaal oké)
Sluiten