Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 5 nov 2018

Een superschattige kinderkamer met vogeltjesbehang én een klamboe

Wil je behang met olifanten of beertjes in de kinderkamer – of misschien toch schattige eenden? De keuze is reuze, maar niet als je dit appartement eenmaal hebt gezien: dan weet je dat je gewoon voor vogeltjesbehang moet gaan. Ook voor een jongen, ja.

En dit huis heeft niet alleen een mooie kinderkamer, maar is in zijn geheel echt prachtig.

Foto van appartement met schattige kinderkamer 1
Foto van appartement met schattige kinderkamer 2

Vogelbehang in de kinderkamer

Kijk dan hoe leuk! Dit behang zorgt toch gegarandeerd voor natuurliefhebbers in spé? Mocht jouw eigen kennis over vogels nou ook een beetje op peil zijn, dan kun je iedere avond voor het slapengaan even aanwijzen wat de koolmees is en wat de pimpelmees.

Maar natuurlijk kun je ook gewoon met je kleine onder de klamboe gaan spelen. Die is misschien bedoeld voor boven een bed, maar in een speelhoekje komt ‘ie juist veel beter tot zijn recht. Ook omdat de houten blokken zo goed matchen met de houten vloer, natuurlijk.

Foto van appartement met schattige kinderkamer 3
Foto van appartement met schattige kinderkamer 4
Foto van appartement met schattige kinderkamer 5

De kinderkamer is duidelijk afgestemd op de rest van het huis, dat we ook heel mooi vinden. De woonkamer is bijvoorbeeld lekker neutraal gehouden in dezelfde roze-achtige tinten op een licht houten vloer. Daar passen de gouden spiegel, tafel en lamp natuurlijk perfect bij! Het geheel zorgt voor een ietwat klassieke uitstraling – wat lekker wordt versterkt door de praktisch antieke radio die tentoon wordt gesteld.

Foto van appartement met schattige kinderkamer 6
Foto van appartement met schattige kinderkamer 7

Bijzondere handvatten in de keuken

En uiteraard komt het hout ook weer terug in de keuken: vooral als wit hout, maar de prachtige handvatten van de keukenkastjes lijken ook wel van gelakt hout te zijn. Een toffe DIY – als je een beetje handig bent, tenminste.

Foto van appartement met schattige kinderkamer 8
Foto van appartement met schattige kinderkamer 9
Foto van appartement met schattige kinderkamer 10
Foto van appartement met schattige kinderkamer 11

Een klassieke badkamer

In de badkamer komt de gouden spiegel terug, maar er zijn meer dingen die het zo lekker sjiek (en) klassiek maken. Gouden handdoekhaakjes zijn bijvoorbeeld een heel makkelijke manier om je badkamer wat te upgraden. 

Datzelfde geldt voor de kleine plankjes van wit hout, waarop parfums zijn uitgestald. Heb je – net als deze mensen – natuurlijk wel alsnog een kastje nodig voor de producten die niet in zulke fancy flesjes zitten en die je daadwerkelijk gebruikt, maar dat moet je er maar voor over hebben.

Meer inspiratie voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Een superschattige kinderkamer met vogeltjesbehang én een klamboe
Sluiten