Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 27 mei 2021

Like: deze vorm gaan we komend jaar héél vaak in kinderkamers terug zien

Oh my, we hebben weer een leuke kinderkamer trend gespot op Pinterest en die willen we maar al te graag met jullie (soo to be?) papa’s en mama’s delen. Wat de kinderkamer betreft kan je namelijk nooit genoeg inspiratie opdoen, vinden we.

In het Engels wordt deze kinderkamer trend het scallop effect of een scallop wall genoemd, en daar hebben we in het Nederlands nog geen perfecte vertaling van gevonden.

Scallop is een vertaling van Sint Jakobsschelp, maar de vorm zelf heeft niet zo veel met echte schelpen te maken. Het gaat namelijk om een half rondje dat continu herhaald wordt, zoals je op de foto hieronder duidelijk kunt zien.

Het leuke van deze trend is dat je er alle kanten mee op kunt. Kies voor een drukker effect als je de halve rondjes kleiner maakt, of zorg ervoor dat de kamer wat rustiger wordt door halve rondjes van minstens 20 centimeter te maken. Op de twee onderstaande foto’s zie je het verschil tussen die twee opties.

Denk outside the box

Ben je fan geworden van deze trend? Denk dan nog eens verder en pas de halve cirkels toe op een andere manier. Wij zijn bijvoorbeeld fan geworden van een rand rondom de deur, zoals je op de foto hierboven zag.

Vergeet ook niet dat je alle cirkels niet even groot hóéft te maken. Wanneer je dit patroon doorbreekt, krijg je een soort wolk-effect wat ook in de kinderkamer erg leuk kan staan. Zo maak je deze trend net even iets spannender.

Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeën voor de kledingkast van je kind

Schilder ‘t plafond mee

De laatste variant op deze kinderkamer trend heeft alles te maken met het plafond. Op de bovenstaande foto is namelijk gekozen om het plafond een donkere kleur te schilderen (daar zijn we sowieso al fan van) en deze rand af te maken met een rand vol halve rondjes.

Op deze manier maar je van de trend toch iets origineels wat je niet in elke kinderkamer terug zult zien.

Papa’s en mama’s opgelet: dit zijn de kinderkamer trends van 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Like: deze vorm gaan we komend jaar héél vaak in kinderkamers terug zien
Sluiten