Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 28 dec 2020

Kinderkamer opruimen? 7 opbergers die Marie Kondo-approved zouden zijn

Niemand vindt de kinderkamer opruimen leuk – want zodra je klaar bent, heeft je kind er alweer een rommeltje van gemaakt. En mooi niet dat ze het zelf opruimen. Tijd voor actie: je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je leuke opbergers in huis haalt. Dat maakt het opruimen voor jou én voor je kind leuker.

Op de onderstaande opbergers zou Marie Kondo zelfs trots zijn.

De kinderkamer opruimen met deze opbergers

1. Pastelkleurige opbergkratten

Wij zouden niet meer zonder opbergkratten kunnen. Tegenwoordig koop je ze in de allerleukste kleuren. Hoog bovenaan de favorieten staan de vouwkratten van HEMA, die je voor een klein prijsje kunt aanschaffen én kunt opleuken met letters. Zo kan je spullen gemakkelijker terugvinden.

Iets meer te besteden? Dan raden we de kratten van HAY ook nog aan. Deze zijn verkrijgbaar in het klein, medium en groot en hebben net wat andere kleuren dan de budget-variant van HEMA.

2. Dekenkist

Een goede dekenkist op de kop tikken is ook geen slecht idee. In zo’n kist heb je enorm veel ruimte, en je kunt ook nog kratten óp de kist zetten. Win-win. Deze dekenkist van Home24 is gemaakt van massief grenenhout, en past daardoor op elke kinderkamer. Liever iets wits? Deze kist van Hornbach vinden we ook prachtig.

opbergen kinderkamer made
Bron: MADE.com

3. Opbergkoffers

Deze opbergkoffers. We vinden ze té schattig. Je koopt ze bij MADE als set van 2, ze zijn gemaakt van metaal en perfect voor kleine prullaria. Ook verkrijgbaar in het geel en grijs, de kleuren van het jaar 2021 volgens Pantone.

4. Wandplank

Wij zijn een voorstander van wandplanken aan de muur, aangezien je ze kunt indelen zoals jij wilt. Perfect om knuffels op te zetten, maar ook geschikt voor boeken of een leuke plant in de kinderkamer. Deze wandplank van JYSK is onze favoriet.

opbergmand hema kinderkamer
Bron: HEMA

5. Opbergmand

Je kunt niet genoeg opbergmanden in de kinderkamer hebben, niet waar? Opbergmand Hase van Home24 heeft een schattige tekening, deze zeegras-mand met oortjes van H&M staat goed in een bohemian kinderkamer, en de bovenstaande opbergmand van HEMA is ontzettend vrolijk door de pompoms. Keuze zat in elk geval.

6. Prullenbak

Ook een (kleine) prullenbak is een must have in de kinderkamer. Deze olijfgroene prullenbak van Home24 trok meteen onze aandacht. Simpel, maar toch een leuk kleurtje.

7. Wijnrek

Als laatste willen we graag afsluiten met een wijnrek. Ja, dat lees je goed. Dit wijnrek kan namelijk ook prima gebruikt worden om knuffels in op te ruimen. Daarmee heb je op een stijlvolle manier zo ruimte gemaakt voor 12 knuffels. Voor €49,50 op woonexpress.

Heb je het opruimen te pakken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderkamer opruimen? 7 opbergers die Marie Kondo-approved zouden zijn
Sluiten