Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 14 feb 2020

Dag 10: de kinderkamer opruimen in 15 minuten (samen met de kids!)

Als we het over een rommel war zone hebben, dan is de kans groot dat de kinderkamer meteen door jouw hoofd schiet. Rondslingerend speelgoed, om maar een voorbeeld te noemen. Kan je niet wachten op een opgeruimde kinderkamer? Dan is de Clean Up Challenge van vandaag helemaal jouw ding.

Geen kinderen, en dus ook geen kinderkamer? Lucky you, dan heb je vanavond een avond vrij! Vind je het lastig om stil te zitten? Ga dan weer aan de slag met een kamer waar je niet genoeg had aan die 15 minuten challenge. Of kruip op de bank, zet een serie op, en geniet van je vrije avond.

Kinderkamer opruimen in 15 minuten

De challenge van vandaag: de kinderkamer opruimen.

Het is belangrijk (en leuk!) dat je deze challenge samen met de kinderen doet, om ze te laten zien hoe belangrijk het is om op te ruimen. Maak er een spelletje van. Wie in 15 minuten het meeste heeft opgeruimd, wint!

Aan de slag!

Om te beginnen met de challenge zet je een wekker van 15 minuten. Zodra je je wekker zet, heb je een kwartier de tijd om alle rommel in de kinderkamer bij elkaar te zoeken. Begin uiteraard bij het speelgoed, maar check ook alle hoekjes, onder de stoel, achter het bed… Kortom: alle plekken waar rommel zou kunnen liggen.

Kleding gaat naar de wasmand (geen uitzonderingen!), speelgoed ruim je op. Nog inspiratie nodig hoe je het beste kinderspeelgoed op kunt bergen? 7 Ideeën om speelgoed in de kinderkamer handig op te bergen.

Zodra de wekker afgaat, mag je stoppen met opruimen. Stof de kamer nog even goed af, zodat ‘ie weer helemaal fris is. Et voila, de kinderkamer is weer opgeruimd en fris.

Week 1 van de Clean Up Challenge gemist?

Heb je de eerste week van de Clean Up Challenge nog niet voltooid? Hier vind je alle artikelen van vorige week:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Freepik

Reageer op artikel:
Dag 10: de kinderkamer opruimen in 15 minuten (samen met de kids!)
Sluiten