Frederique Rekers
Frederique Rekers Uncategorized 25 feb 2021

Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeën voor de kledingkast van je kind

De kledingkast van je kind is waarschijnlijk een stuk kleiner dan die van jou (tenzij het over het kind van Kylie Jenner gaat) maar daarom niet minder leuk om creatief in te richten. Toch hebben ze meer spullen dan je denkt omdat ze ook overal weer snel uitgroeien.

Wij geven je 7 creatieve manieren voor de kledingkast van je kindje.

7 ideeën voor de kledingkast in de kinderkamer

De kledingkast waar eigenlijk geen ruimte voor is

Mocht je nu weinig plek over hebben voor een kledingkast, dan kan je altijd nog improviseren. Zoek een hoekje uit in de kamer en plaats hier een steigerbuis tussen. Hier kan je zo alle kleine kleren aan ophangen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

De ruimte erboven en eronder kan je dan weer gebruiken voor opbergdozen met oude kleding of schoenen.

In de vorm van een huis

Als je helemaal klaar bent met de standaard kledingkasten dan is dit misschien iets voor jou. Deze kast is namelijk gemaakt in vorm van een huisje! Erg schattig en een echte eyecatcher voor in de kinderkamer.

Onderin kan je nog wat extra spullen kwijt en als je een beetje handig bent kan je hem ook zelf proberen te maken van wat hout.

De creatieve kast

Voor degene met handige handen: deze kast is toch wel heel origineel. Zoek in je huis naar oude spullen die je niet meer gebruikt en creëer je eigen kledingkast voor je kind.

Het enige wat je hier nodig hebt zijn twee ladders (hoeven niet zo groot te zijn als op de foto), een paar losse planken en een steigerbuis. Vanaf hier kan je hem zelf inrichten.

Zorg ervoor dat de ladders stevig staan en je de planken hieraan vastmaakt zodat hij niet om kan vallen. Kijk hier voor meer tips en stappen voor deze kast.

Voor het zelfstandige kind

Deze kledingkast is voor the independent kids onder ons. Een extra lage kast waardoor jouw kind zelf overal makkelijk bij kan. Handig voor als je kind iets ouder wordt of als hij/zij altijd zelf zijn kleren uit wil zoeken (wel even checken waar ze mee naar buiten lopen).

Met een paar smalle kastjes naast elkaar ben je al snel klaar. Bij de IKEA kan je veel kleine kasten vinden.

Restylen

Heb je nu al een leuke kledingkast voor je kind staan, dan kan je hem altijd nog een beetje upgraden. Kies een leuke kleur uit (of de lievelingskleur van je kind) en verf de hele kast. Je kan er ook voor kiezen om er een deel van de kast te behangen om het nog creatiever te maken.

Krijt erop los

Erg creatief en je kind is er wel even zoet mee. Deze kast van de IKEA heeft een krijtlaag op de voorkant zodat jouw kind zich helemaal kan laten gaan. Origineler wordt het niet!

Cozy kledingkast

Deze kast is gecombineerd met een schattig leeshoekje. Een speciaal plekje voor jouw kind waar hij/zij ‘s avonds kan lezen en ‘s ochtends kan omkleden. Met een leuk gordijntje en extra plankjes en kussens is het helemaal af.

Dt is dé hack om jouw kledingkast er opgeruimd uit te laten zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeën voor de kledingkast van je kind
Sluiten