Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 9 jul 2020

Kinderkamer inspiratie: ga eens voor een felle neon kleur op de muur

We kunnen er geen genoeg van krijgen: kinderkamer inspiratie. Het liefste struinen we op de Roomed-redactie de hele dag op Pinterest, kijkend naar de mooiste plaatjes van zachtroze en mintgroene kinderkamers. Wat ons opviel? Tegenwoordig zie je nog heel weinig felle neonkleuren op de muur van de kinderkamer. Zonde, vinden we.

We snappen het natuurlijk wel. Waarschijnlijk is een felle kleur op de muur van de kinderkamer niet het eerste waar je aan denkt. Felle kleuren zouden er immers voor kunnen zorgen dat jouw kleine niet fijn slaapt, toch?

Het klopt dat kinderen in een kamer waarbij álle muren fel geschilderd worden wellicht minder goed in slaap komen – net als dat mensen het beste slapen in een blauwe slaapkamer. Maar die ene muur kan echt geen kwaad. Sterker nog, het kan de creativiteit van een kind stimuleren.

Meer over het effect van verschillende kleuren lees je in dit artikel: hoe de kleur van de kinderkamer het gedrag van je kind kan beïnvloeden.

Neon kinderkamer inspiratie om bij weg te dromen

Als we het hebben over neon kleuren, dan kan je alsnog alle kanten op. Limoen-groen, fuchsia-roze en fel oranje zijn slechts enkele voorbeelden. Persoonlijk vinden we een neon-blauw ontzettend vet voor de kinderkamer.

Genoeg gelezen, tijd voor wat neon kinderkamer inspiratie.

Onze favoriete optie is de hele muur een kek kleurtje geven. Het is levend, spannend en playful. Helemaal in de kinderkamer. Ook als je niet houdt van echte neon-kleuren, maar liever voor een gepigmenteerde blauw of opvallende roze kleur wilt gaan, is dat uiteraard een goede optie. Je kunt het zo fel en neon maken als je zelf wilt.

Halve muur schilderen

En uiteraard hoef je niet voor een hele muur te gaan. Een muur voor de helft schilderen kan ook ontzettend tof zijn, dat zagen we al eerder in deze kinderkamer. Tips hoe je zélf een rechte lijn op de muur kunt schilderen, kan je lezen in dit artikel: Een muur voor de helft schilderen, hoe doe je dat? Zo schilder je de perfecte rechte lijn.

Of denk helemaal out of the box, en maak die lijn niet kaarsrecht. Ga voor diagonalen, een rommelig verfroller-effect of misschien zelfs wel bergen, zoals in de voorbeelden hieronder.

Voor meer kinderkamer inspiratie check je onze andere ideeën:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderkamer inspiratie: ga eens voor een felle neon kleur op de muur
Sluiten