Hannah Westra
Hannah Westra Kinderkamer 22 mei 2020

7 leuke ideeën voor de kinderkamer waar ieder kind blij van wordt

We vinden inrichten altijd leuk, maar zodra we inspiratie opdoen voor kinderkamers, worden we op de een of andere manier extra blij. Waarom? Omdat je bij het inrichten van de kinderkamer je fantasie volledig op de vrije loop mag laten. En geef toe: dat is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor jou (zelfs als je eigenlijk nog helemaal geen kinderen hebt).

Vrijwel alles mag en kan. Dat zorgt vaak voor de leukste, kleurrijkste en gezelligste combinaties. Goed, wij hebben ons genoeg verantwoord. Tijd om je eens goed te verdiepen in het creatieve kinderbrein! Om je op weg te helpen, geven we je zeven ideeën voor de kinderkamer waar je kind (en jij) alleen maar blij van wordt!

1. Leeshoekje

Kinderen zijn gek op ontdekken en leren, zeker zodra ze in de kleuter worden. Dat wil je als ouder natuurlijk alleen maar stimuleren en daarom is het niet alleen slim, maar ook leuk om daar iets mee te doen in de kinderkamer. Zorg dat er niet alleen plek is om kinderboeken neer te zetten, maar ook een fijne plek waar je kind de boeken kan lezen. Maak bijvoorbeeld een knus leeshoekje met plaids en kussens op de grond of zet een grote zitzak neer.

2. Let’s build a home

Je herinnert je misschien nog wel hoe heerlijk het vroeger was om tenten te bouwen. De mooiste creaties maakte je met de grote dekens van je ouders en eetkamerstoelen, die als tentstokken dienden. Het liefst bleef je zo lang mogelijk in die eigen hut, maar helaas moest de tent aan het eind van de middag altijd weer afgebroken worden. Hoe tof zou het zijn als je kind zo’n tent permanent heeft! En dat kan nog stijlvol ook.

3. World map

Kinderen zijn gek op kleur en daarom heeft de kinderkamer vaak meer kleuren dan de regenboog. Wat past daar nu beter bij dan een kleurrijke wereldkaart? Qua kleur sowieso goed, maar het speelt ook perfect in op de kleine avonturiers die willen ontdekken. Kies voor een standaard wereldkaart, maar wel in groot formaat. Dat verveelt minder snel dan een kinderlijke kaart.

Wil je een speelsere landkaart? Bevestig de landkaart dan aan een magneetbord en maak dieren van (geplastificeerd) papier of karton met magneetjes erachter. Zo kunnen de kinderen met de dieren spelen en de zebra’s bijvoorbeeld in de woestijn plaatsen.

4. Hang- of schommelstoel

Een bureau is handig voor schoolwerk, maar een schoolboek achter een bureau lezen is voor de meeste kinderen niet heel aantrekkelijk. Maak daarom een apart plekje waar je kind toch goed kan leren, zoals een hang- of schommelstoel. Dat maakt leren een stuk aantrekkelijk dan achter een bureau, terwijl het op die leeftijd vaak prima voldoet als ‘studeerplek’.

5. Muurschildering

Op zoek naar een leuk printje op de muur, maar vind jij of je kind een standaard behang niet mooi? Maak een muurschildering! Zoek samen iets wat past bij de sfeer van de kamer. Zorg dat de schildering redelijk neutraal blijft zodat het lang leuk blijft, maar laat je kind vooral ook mee beslissen. Wispelturig en vaak toe aan een nieuwe tekening? Verf de muur dan met krijtbordverf, zodat je kind zelf los kan gaan op de muur.

Krijtbordverf hoeft trouwens niet per se zwart te zijn; er zijn ook genoeg andere kleuren die nog veel beter bij de kinderkamer passen. Ook leuk: laat de schildering doorlopen op het plafond.

6. Slimme opbergruimte

Wel zo fijn als die fantastische kinderkamer er leuk uit blijft zien en niet standaard vol rommel ligt. Daar heb je dus slimme opbergruimte voor nodig. Maar, dan is het nog steeds niet gegarandeerd dat de kids ook zelf hun troepjes opruimen. Maak opruimen leuk en toegankelijk met leuke opbergers. Zorg er daarnaast voor dat kinderen erbij kunnen, want dat maakt opruimen een stuk makkelijker.

7. Gallery wall

Wij worden zelf altijd al heel gelukkig van een fijne gallery wall, maar dit is natuurlijk ook heel leuk om de muren in de kinderkamer mee op te vrolijken! Hang lieve prints op, maar hang ook eigen kunstwerken van je kind op. Zo kunnen ze laten zien waar ze trots op zijn en belanden de mooiste tekeningen niet meteen in een doos of plakboek.

Lees ook: Kindertekeningen ophangen in de kinderkamer doe je op déze 5 manieren

Meer tips voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 leuke ideeën voor de kinderkamer waar ieder kind blij van wordt
Sluiten