Frederique Rekers
Frederique Rekers Kinderkamer 14 mei 2021

Kinderkamer ideeën: dit zijn de leukste kinderkamers voor jouw kleine

De kinderkamer: toch het het meest creative kamertje in het huis. Je kan los gaan met prints, kleuren en schilderijen of je houdt het lekker rustig. Het is in ieder geval aan jou (en misschien ook je kind) wat je ermee wilt doen. Bekijk snel de volgende kinderkamer ideeën om jouw kind te verassen.

Of het nu een prinsessenkamer, junglekamer of piratenkamer wordt: met de volgende ideeën heb je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan.

Kinderkamer ideeën

In de kinderkamer moeten kids lekker kunnen slapen maar ook goed kunnen spelen. Het is een kamer die jij kunt inrichten maar vergeet ook de mening van je kind niet: wordt het stoer of juist heel schattig en wat is zijn/haar favoriete kleur?

Als je het even niet weet is dat geen probleem. Dit zijn de kinderkamer trends van 2021.

Idee 1: Prinsessenkamer

Op de Roomed-redactie zijn we gék op de prinsessenkamer. Hierbij kies je natuurlijk als eerst voor een roze eyecatcher in de kamer. Of dit nu een roze muur is of een roze bed, het maakt allemaal niet uit.

Als je het iets stoerder wilt maken kan je ervoor kiezen om wat donkere kleuren toe te voegen.

2. Jungle kamer

Stoer en zo mooi: een junglekamer thema. Hier kan je eigenlijk heel veel kanten mee op. Kies een prachtig dierenbehang of plantenbehang uit voor op de muur. Als je dit iets te heftig vindt kan je ook gaan voor dierenknuffels of -kleden.

Verder kan je gebruikt maken van meubels en accessoires die gemaakt zijn van rotan. Zo blijf je een beetje in de natuurlijke sferen. Wedden dat jouw kleine zijn/haar geluk niet op kan met zo’n toffe kamer?

3. Boho kinderkamer

Het is geen geheim dat wij houden van een boho inrichting. Richt de kinderkamer ‘boho‘ in met aardetinten, rotan en veel bloemen. Maak het comfortabel en leg veel vloerkleden, kussens en kleedjes neer.

4. Planten kamer

Een plantenmuur, echte planten, neppe planten, plantenkussens, plantenvloerkleden… Aan inspiratie zeker geen gebrek. Kies voor een paar grote planten die opvallen en vul het geheel aan met groene accenten.

Planten in een kinderkamer wel een goed idee? Zeker, déze planten zijn prima voor in de kinderkamer.

5. De kleurrijke kinderkamer

Als je denkt aan een kinderkamer denk je toch al wel snel aan een beetje (of heel veel) kleur. Leef je uit met verf, prints en gekke kleurencombinaties want in een kinderkamer mag alles, toch?

Om het toch nog een beetje stijlvol te houden kan je ervoor kiezen om de muren redelijk rustig te houden zodat je los kan gaan met kleurrijke accessoires.

Verder kan je van te voren de lievelingskleuren van je kind naast elkaar leggen en hier een kleurenpallet van maken.

Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeën voor de kledingkast van je kind

Kinderkamer ideeën
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderkamer ideeën: dit zijn de leukste kinderkamers voor jouw kleine
Sluiten