Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 1 jul 2019

Tof idee voor de kinderkamer: speelse houten wandkastjes aan de muur

Eerlijk is eerlijk, soms zien we door de Pinterest- en Instagram-bomen het bos niet meer. Er zijn zó veel leuke kinderkamer ideeën te bedenken, dat we ze het liefst allemaal zouden combineren. Deze kinderkamer is het perfecte voorbeeld van zo’n kinderkamer waar veel diy’s te vinden zijn. Inclusief ons favoriete kinderkamer idee: houten wandkastjes aan de muur.

We worden gewoon spontaan jaloers op alle leuke details in deze kinderkamer. Van de lichtgrijze wieg en het grof gebreide kleed tot aan de zwarte velvet stoel, alles klopt.

kinderkamer idee
kinderkamer idee

Kinderkamer idee: houten wandkastjes aan de muur

Ons oog werd meteen getrokken door de vierkante houten wandkastjes aan de muur. Deze hangen als een soort gallery wall schots en scheef door elkaar, wat het een speels en gezellige effect geeft. Maak deze persoonlijke muur af met de sneakers en favoriete knuffels van je kindje, en de muur in de kinderkamer heeft ineens een wel hele leuke uitstraling.

Dat deze kinderkamer vól met leuke accessoires staat, is een ding dat zeker is. Zo zijn we verliefd geworden op het aapje dat nonchelant aan een houten wandkastje hangt, maar kijk vooral ook naar de muur achter dit aapje. Zien we daar nou een muurschildering van een tijger en een panter?

kinderkamer idee

Het aapje, de ballonnen aan de muur en de getekende panter. Ja, wij zijn groot fan van deze kinderkamer. Maar er is meer. Op de onderstaande foto zien we namelijk nog een aantal hele leuke accessoires liggen die een plekje in de spotlight verdienen.

Ook lezen: Hoe de kleur van de kinderkamer het gedrag van je kind kan beïnvloeden

kinderkamer idee

Een plant in de kinderkamer

Deze kinderkamer heeft een laag, schuin plafond. Dat betekent dat het lastig is om er grote kasten kwijt te kunnen. De ruimte is toch optimaal benut door een wandkast tegen de lage muur te zetten die precies even groot is als de muur zelf. Deze kast wordt afgemaakt met een paar knuffels én een kamerplant. Van zo’n kamerplant komt elke ruimte tot leven, dus dat past ook helemaal prima in een mooie kinderkamer.

Maar vlak ook de speelhoek vól knuffels niet uit. We kunnen ons voorstellen dat kinderen hier niet weg te slaan zijn. Een vrolijke slinger in de hoek om het plaatje compleet te maken, en de kids zijn wel even zoet.

Meer mooie kinderkamers bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

lundin

Reageer op artikel:
Tof idee voor de kinderkamer: speelse houten wandkastjes aan de muur
Sluiten