Merve Ozturk
Merve Ozturk Kinderkamer 15 okt 2020

Met deze 5 handige tips kan je de kinderkamer optisch groter laten lijken

De kinderkamer inrichten is één van de leukste dingen om te doen. Meestal wordt de kleinste kamer in huis omgebouwd tot kinderkamer. Met een goede inrichting kan je ervoor zorgen dat de kamer niet te krap wordt. Op de Roomed-redactie hebben we de ultieme tips verzameld om de kinderkamer toch groter te laten lijken.

Laten we toegeven dat vrijwel alle meubels en woonaccessoires voor de kinderkamer er super schattig uitzien. Je hoeft niet ineens voor een simpele kamer te gaan omdat je niet veel ruimte hebt. Door het maken van slimme keuzes heb je straks een prachtige kinderkamer die er ook nog eens ruim oogt.

Zó kan je de kinderkamer groter laten lijken

1. Hang zoveel mogelijk op

Het is belangrijk om zoveel mogelijk vloer te blijven zien. Je kan daarom het beste om bepaalde meubels aan de wand hangen. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast. Je kind heeft echt niet een grote boekenkast nodig op die leeftijd. Een schattige wandplank (hierboven is overigens deze IKEA-hack gebruikt, houden we van) is meer dan genoeg.

Een ander goed alternatief is om de kledingkast op te hangen. Zo is de kast op ooghoogte en lijkt het alsof er veel meer ruimte overblijft in de kinderkamer. Tip: verf de meubels of wanddecoratie in dezelfde kleur als de muren voor een rustig effect.

2. Ga voor meubels op poten

Er zijn een aantal meubels die je wel gewoon op de grond hoort te zetten, zoals het bed. We hadden het al over een zo leeg mogelijke vloer. Ga daarom het liefst voor meubels op poten – dat zorgt er namelijk voor dat de kamer ruimtelijker oogt dan ‘ie in werkelijkheid is.

3. Schuif het kleed onder een meubel

Oh wat bestaan er ontzettend veel schattige kleden voor in de kinderkamer. Je wil ze het liefst allemaal hebben. Helaas is dat niet zo’n goed idee (want: hoe meer vloer je ziet, hoe groter de ruimte lijkt). Wat goed werkt is een kleine kleed half onder een meubel schuiven. Zo zie je het design alsnog en blijft een groter deel van de vloer leeg.

Lees ook: Stijlvol én warm: dit zijn de voordelen van een vloerkleed in de kinderkamer

4. Vermijd drukke prints

Drukke prints zijn prachtig, maar zorgen er wel voor dat de ruimte kleiner oogt. Wil je tóch graag gebruikmaken van leuke prints? Ga dan voor een mooi design in een fotolijst en hang die op. Ook kun je ervoor kiezen om de kamer te verven met een colourblocking effect. Zo maak je alsnog een statement in de kinderkamer zonder dat het te druk wordt.

5. Verf de muren in de juiste kleur(en)

Als je echt een kleine kinderkamer hebt kan je voor de 80/20 regel gaan (80% neutrale kleuren en 20% sterkere kleuren). Het scheelt dat neutrale kleuren weer helemaal on trend zijn. De Flexa Kleur van het jaar ‘Brave Ground’ zal ongetwijfeld perfect staan in de kinderkamer. Liever een andere kleur? Neem dan een kijkje naar alle kleurtrends van 2021.

> Go bold: met deze kleuren verf op de muur lijkt de kamer groter

Meer inspiratie voor de kinderkamer vindt je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Citymom

Reageer op artikel:
Met deze 5 handige tips kan je de kinderkamer optisch groter laten lijken
Sluiten