Iris Wijnands
Iris Wijnands Slaapkamer 6 okt 2019

Dit wil je: slapen onder de regenboog met dit toffe DIY hoofdbord

Deze DIY is écht fantastisch. We weten dat we dit wel vaker over DIY’s zeggen, maar het is gewoon wéér een super leuk project. Van dit hoofdbord in de vorm van een regenboog word je toch gewoon super blij? Iedereen kan wel wat meer regenbogen in zijn of haar leven gebruiken, als het aan ons ligt. Dus steek de handen uit de mouwen, want deze DIY wil je sowieso maken.

Het regenbooghoofdbord DIY van The House that Lars built is eenvoudig te maken en is, in tegenstelling tot andere mooie hoofdborden, geen aanslag op je bankrekening. We weten zeker dat je onder deze regenboog alleen maar mooie dromen zult hebben.

Regenboog hoofdbord DIY close
Bron: The house that Lars built

Dit heb je nodig voor deze DIY:

  • Rolmaat
  • Frog Tape
  • Verf
  • Verfrollers
  • Verfbak
  • Projector (optioneel, je kunt ook uit de hand tekenen)
Regenbooghoofdbord DIY
Bron: The house that Lars built

De instructies voor het DIY regenbooghoofdbord

Bepaal eerst de vorm van de regenboog die je op je muur wil schilderen. Vervolgens kies je een kleurpalet. Hier is gekozen voor felle kleuren die al in de inrichting van de kamer te vinden waren.

Meet de breedte én de hoogte van het bed. Je wil natuurlijk dat je regenboog groter is dan de zijkanten van het bed, en dat de binnenste kleur nog net boven het bed uitpiept. Als je eenmaal de vorm, kleur en grootte hebt berekend, kan je bepalen waar het regenbooghoofdbord moet komen.

Bij het maken van het DIY regenbooghoofdbord is gebruik gemaakt van een projector voor de plaatsing van de regenboog, zodat de grootte en precieze plek makkelijk aangepast konden worden. Geen projector bij de hand? Geen probleem, je kunt ook met de hand tekenen.

Teken de lijnen van de regenboog. Om straks een strak resultaat te krijgen, is het belangrijk om de andere kleursecties af te plakken. Plak alle bogen voorzichtig af. Giet je verf in het bakje, haal je roller erdoorheen en schilder de binnenste boog. Klaar? Verwijder meteen de tape van de geverfde boog. Ditzelfde doe je ook bij de middelste boog en de buitenste boog.

Het drogen van de verf duurt ongeveer 2 uur. Het is belangrijk dat je de pas geverfde bogen genoeg tijd geeft om te drogen voordat je de andere bogen gaat schilderen. Anders zal de verf door elkaar gaan lopen, en dat willen we natuurlijk niet. Pas wanneer de geverfde bogen goed droog zijn, kun je de bogen opnieuw afplakken en de 2e en 4e boog verven.

Laat de verf nogmaals goed drogen, en zet de volgende dag het bed pas weer tegen de muur aan. Et voila, jouw DIY hoofdbord is helemaal klaar.

Nog niet klaar met DIY-en?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The house that Lars built

Reageer op artikel:
Dit wil je: slapen onder de regenboog met dit toffe DIY hoofdbord
Sluiten