Jaime Andreas
Jaime Andreas Kinderkamer 12 jun 2020

Voor de kids: de allerleukste decoratie voor in een kinderkamer

Voor een kind is het fijn om een kamer te hebben waar ze zich helemaal thuis voelen. Een ruimte waarin ze zich lekker kunnen terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. Met behulp van gave kinderkamer decoratie kun je de kamer van je kind een persoonlijke touch geven.

Ieder kind vindt het fijn als ze een speciale fijne slaapkamer hebben, ook als ze het liefst uren buiten aan het voetballen zijn of liever samen met jou in de woonkamer zitten.

Leuke kinderkamer decoratie

kinderkamer decoratie disney kasteel print
Bron: Etsy

1. Toffe prints aan de muur

Prints of posters aan de muur kunnen er echt voor zorgen dat een kinderkamer persoonlijk aanvoelt. Is jouw kind dol op Disney films? Wat dacht je dan van de bovenstaande print van het kasteel van Assepoester van Etsy. Maar ook voor fanaten van dino’s en echte dierenliefhebbers zijn er genoeg prints om de muren mee te bedekken.

prikbord kinderkamer
Bron: IKEA

2. Plek voor persoonlijke spullen

Kinderen vinden het fijn om een plek te hebben voor de spullen waar ze trots op zijn. Een leuk prikbord waar ze foto’s, medailles, diploma’s en andere dingen aan op kunnen hangen is daarom een goede keuze.

En komen jouw kinderen op de leeftijd dat ze hun eerste goede vriendschappen ontwikkelen? Dan zijn fotolijstjes voor foto’s, met hun vrienden, hun klas en hun familie, ook leuke kinderkamer decoratie.

kinderkamer zitkist
Bron: Home24

3. Leuke opbergruimte

Decoratie kan ook functioneel zijn. Gave bakjes en potjes om al hun pennen en potloden in op te bergen, maken een kinderkamer al gelijk een stuk opgeruimder en vrolijker.

Of wat dacht je van de bovenstaande kinderzitkist van Home24? Hier kunnen de kids lekker op zitten en van alles in opbergen.

spaarpot varkentje
Bron: De Bijenkorf

4. Een spaarpot voor al dat zakgeld

Krijgen jouw kinderen al af en toe wat zakgeld of hebben ze voor hun verjaardag een aantal tientjes gekregen? Laat ze het zelf bewaren in een mooie spaarpot voor op de vensterbank of op een bureau.

kinderkamer decoratie kapstok
Bron: JYSK

5. Kapstok voor aan de muur

Een kapstok in de kinderkamer is niet alleen leuk als decoratie. Het is ook gewoon handig voor je kind om jasjes, petten, sjaals en andere accessoires aan op te hangen. Beter dat dan dat het door de hele kamer heen ligt.

ronde spiegel
Bron: IKEA

6. Mooie spiegel

Spiegels zijn ideaal als kinderkamer decoratie. Vooral perfect voor een kleine kamer die er door, bijvoorbeeld een lange spiegel aan de deur, groter aanvoelt. Daarnaast is het prettig voor een kind om een spiegel op eigen ooghoogte te hebben. De spiegel in de badkamer is vaak toch net te hoog.

sterrenvloerkleed
Bron: Home24

7. Een vloerkleed tegen koude voeten

Heb je een kind dat graag aan het dansen en het springen is in de slaapkamer? Dan is het fijn dat ze geen koude voeten krijgen. Een vrolijk vloerkleed zoals dit sterrenkleed van Home24 of een simpel kleurrijk vloerkleed van IKEA.

Baby op komst? Dit is inspiratie voor de babykamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor de kids: de allerleukste decoratie voor in een kinderkamer
Sluiten