Iris Wijnands
Iris Wijnands Interieur 1 dec 2019

Behang om bij weg te dromen: 11 x prachtige behang voor de kinderkamer

Wie al eens aan de zoektocht naar behang voor de kinderkamer is begonnen weet: er zijn ontzettend veel soorten behang. Om de zoektocht wat makkelijker te maken hebben wij een kleine selectie gemaakt van snoezig en stoer kinderkamer behang uit een aantal Nederlandse en Belgische (web)shops. Behangen maar!

Soms kun je je kinderen wel achter het behang plakken, maar toch gun je ze de allermooiste kamer met een fantastisch behang. Wat je dan net niet moet willen, is dat ze een verschrikkelijk behang uitkiezen waar ze over een jaar weer op uitgekeken zijn. Bespaar jou en je gezin een hoop moeite, tranen en behanglijm en kies samen uit één van deze stijlvolle en hippe behangetjes.

kinderkamer behang leeuwen
Bron: Karwei

Kinderkamer behang van Karwei

1. Een behang met leeuwen

Dit beestachtige behang met leeuwen is perfect voor een kleine dierenliefhebber. Zijn leeuwen de lievelingsdieren van je kind? Dan zul je met dit kinderkamer behang zeker punten scoren. Dankzij de rustige, witte achtergrond zal dit behang niet snel te druk ogen. Zeker niet als je één accentmuur met deze toffe rol behangt en verder een rustig en neutraal behang gebruikt.

Het vrolijke vliesbehang met leeuwen van Claas is makkelijk aan te brengen met vliesbehanglijm. Het scherp geprijsde behang kost €19.95 per rol van 10 m hoog en 53 cm breed.

kinderkamer behang walvissen
Bron: Karwei

2. Een zee vol vissen en walvissen

Nog zo’n kinderkamer behang met prachtige dieren! Maar dit keer zijn het geen leeuwen op de muur maar vissen en walvissen in een onstuimige zee met golven. Omdat het behang in het zwart-wit is, is het behang met lijntekeningen niet te druk.

Het vliesbehang met walvissen van Claas kost per m² €16,06 en per verkoopeenheid €89,95.

Kinderkamer behang blauw met streepjes
Bron: Karwei

3. Sprinkles mint design

Dit behang vinden we snoezig! Het is een perfect behangetje voor alle kinderkamers. Deze lichtgroene mint-kleur combineert lekker met witte meubels en blauwe of roze accessoires. Omdat het een lichte, zachte kleur is, oogt het kinderkamer behang vrolijk maar niet onrustig.

Ook dit is een handig vliesbehang! Het behang met sprinkles van Little Dutch kost €29,95 per rol van 10 meter lang en 53 cm breed.

Kinderkamer behang van ROOMblush

Kinderkamer behang kelim
Bron: ROOMblush

4. Kinderkamer behang Kelim

De Kelim print van dit kinderkamer behang is gebaseerd op de grafische kelim tapijten die van oorsprong uit Turkije komen. De kleuren springen eruit in dit behang! Wil je een goed afgestemd geheel van de kinderkamer maken? Combineer dit behang dan vooral met nude-kleuren, hout, goud en alle kleuren uit de print.

Met één rol van dit Kelim vliesbehang kun je 2 meter in de breedte x 285 cm in de hoogte behangen. Zo’n rol kost €69,-.

kinderkamer behang dino's
Bron: ROOMblush

5. Rawr! Een behang met dino’s

Achter en tussen de groene bomen op dit behang zitten gave dino’s verstopt. Is jouw kind dol op dino’s en speelt hij of zij altijd met een Brachiosaurus of  Triceratops? Dan kan dít kinderkamer behang niet missen. Verras je kind met een paar rollen van dit behang en tover de kamer om in een echte dino-jungle.

Met één rol van dit Dino vliesbehang kun je 2 meter in de breedte x 285 cm in de hoogte behangen. Voor die rol betaal je €69.-.

kinderkamer behang vogels
Bron: Marjolein Herrewijnen via ROOMblush

6. Vogeltjesbehang

Dit is me toch een gezellig behang voor de kinderkamer! Allerlei blauwe vogeltjes vliegen over de muur. Kijk eens hoe goed dit knalblauwe kastje en dit houten bedje combineren met de kleuren van het behang. Een vogeltjesbehang is misschien minder spannend dan dino’s, maar dat is voor de allerkleinsten misschien maar beter.

Ook het met het vogeltjesbehang kun je 2 meter in de breedte x 285 cm in de hoogte behangen. Voor die rol betaal je €69.-.

Kinderkamer behang van De Kleine Zebra

kinderkamer behang dieren hip
Bron: De Kleine Zebra

7. Een kinderkamer behang met hip dierenpatroon

Dit kinderkamer behang met dierenpatroon is mega schattig. Het behang hangt in de slaapkamer van mijn nichtje en daar staat het fantastisch! Je raakt niet uitgekeken op dit behang, want er staan ontzettend veel mooie dieren op.

Begin met één of anderhalve muur en check even of het behang niet te druk wordt, want een ruimte kan al snel kleiner lijken met een bont en donker behang. In de juiste proporties ziet het er echter ontzettend knus en schattig uit.

Een rol van dit hippe dierenbehang van Ferm Living is 53 cm x 10 m groot en kost €95,-.

sterren kinderkamer behang
Bron: De Kleine Zebra

8. Een magisch sterrenbehang

Wie droomt er niet van om tussen de sterren te vertoeven? Dit behang brengt een magische sfeer in de kinderkamer. Hang een maantje op en waan je in de ruimte. Zo zie je maar weer dat een donker behang of een donkere verfkleur op de muur ontzettend goed kan staan in de kinderkamer.

>Lees ook: Kinderkamer verven? 6 x toffe ideeën voor een prachtige kinderkamer

Het kinderkamer behang met sterren van Nobodinoz kost €55,95 per rol van 53 cm x 10 m.

zoete wolken kinderkamer behang
Bron: De Kleine Zebra

9. Zoete wolken

Dit kinderkamer behang met snoezige wolkjes is er in deze warme oud-roze kleur of in het mint. Het behang heeft een gezellige print die een zachte en lieve uitstraling aan de kinderkamer geeft. Wij zijn er in de wolken van!

Dit kinderkamer behang met zoete wolken van Ferm Living is 53 cm x 10 m groot en kost €75,-.

Kinderkamer behang van KEK Amsterdam

kinderkamer behang boom
Bron: KEK Amsterdam

10. Kinderkamer behang met een tekening van Fiep Westendorp

De tekening van deze fotoprint is gemaakt door illustratrice Fiep Westendorp, bekend van onder andere Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Deze vrolijke tekening van een appelboom met jongens blijft leuk om naar te kijken. Zeker als je ‘s avonds wel eens een boekje voorleest met de tekeningen van Fiep erin! Er zijn ook andere afbeeldingen als fotobehang te verkrijgen.

Het fotobehang is verkrijgbaar als wandvullend behang, zoals op de foto, of in een behangcirkel. Die cirkel kun je dan bijvoorbeeld in het midden van de muur hangen. Het fotobehang op de muur kost €220,- en heeft de afmetingen 243,5 x 280 cm. De behangcirkel heeft een diameter van 190cm en kost €150,-.

Kinderkamer behang dieren
Bron: KEK Amsterdam

11. Last but not least: behang met geometrische dieren

Deze vrolijke dieren zijn eens wat anders dan de dieren die je vaak in kinderboeken en dus ook in kinderkamers ziet. Dit bijzondere kinderkamer behang heeft dieren in de vorm van tangramstukjes. De illustraties komen uit het boek Tangramkat getekend door Martijn van der Linden. Extra leuk als je kind het boekje al kent!

Je behangt de kinderkamer met het tangram behang voor €70,-. Dan krijg je rollen behang die in totaal een afmeting van 97.4 x 280 cm hebben.

Meer inspiratie voor de kinderkamer nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Behang om bij weg te dromen: 11 x prachtige behang voor de kinderkamer
Sluiten