Inspiratie voor de kinderkamer: behang om een ideale droomwereld te creëren

Een echte piratenkamer met schatkaart en kapitein, een oceanen kamer vol vissen of een tropisch plekje met roze flamingo’s. De kinderkamer verbouwen is altijd feest en met behang verander je in no time de hele sfeer van de kamer. 

Het allerleukste van een kinderkamer verbouwen is dat alles kan en alles mag! Laat je fantasie op de vrije loop, of eigenlijk die van de kinderen. De fantasiewerelden van kinderen zijn de beste inspiratiebron voor de kinderkamer. Maak er dus vooral een gezellig familieproject van.

Diep in de zee

Vissen zijn een super leuk thema voor jongens en meisjes van elke leeftijd! Heb je kleutertjes? Kies dan voor een vrolijke behang met schattige visjes. Ook voor kinderen van acht jaar en ouder is dit een heerlijk thema. Je hebt prachtig behang met haaien en dolfijnen waarmee je de kinderkamer omtovert tot een ware onderzeeër.

Kinderkamer behang met een dieren-twist

Heb jij thuis een aapje dat dol is op slangen, tijgers en beren? Met jungle behang creeër je de wereld van Mowgli in de kinderkamer. Ook dit thema leent zich erg goed voor kinderen van alle leeftijden. Een kamer voor de allerkleinste kan je versieren met heerlijke dierenknuffels. Neem vooral een kijkje bij de IKEA, je kan daar terecht voor knuffeldieren in alle kleuren en maten.

Educatief en speels

Op zoek naar een behang dat zowel educatief als speels is? Een wereldkaart biedt je het beste van beide werelden. Tof voor de kleine wereldreizigers en goed voor hun topografie kennis! Met behang kan je een droomwereld maken voor de allergrootste kinderen a.ka. wijzelf. Het thema kan met behang niet missen, maar maak zeker ook gebruik van leuke details.

Behangen als een pro

Het is belangrijk dat het behang goed wordt gezet. Je wilt geen vervormde gezichten of andere dingen die niet kloppen. Zeker met een prachtplaatje is het fijn dat het allemaal precies klopt. Als je dus geen ster bent in behangen, is het beter om het aan een professional over te laten. En misschien heb je handige vrienden die je lief aan kan kijken! Vele handen maken licht werk.

Meer inspiratie voor de kinderkamer

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspiratie voor de kinderkamer: behang om een ideale droomwereld te creëren
Sluiten