Jaime Andreas
Jaime Andreas Interieur 23 apr 2020

Inspiratie voor de ouders: de tofste kinderhoekjes van Pinterest

Geweldig hoor kinderen, maar ze maken ook een hoop rommel en geluid wanneer ze aan het spelen zijn. Niet geweldig wanneer je thuis aan het werkt bent terwijl zij vakantie hebben of wanneer je rustig met visite probeert te praten. Het is een beetje ongezellig om ze altijd naar hun kamer te sturen wanneer ze willen spelen; kinderhoeken zijn de oplossing!

Creëer een gezellig leuk kinderhoekje voor je kind om te spelen, te kleuren en hun rotzooi te maken. Zo blijft het beperkt tot een plek in huis en voor je kind voelt het geweldig om een speciaal hoekje in huis te hebben.

Wanneer ze te oud worden voor dit hoekje kun je deze ruimte misschien omtoveren tot een plek waar ze rustig hun huiswerk kunnen maken. Perfect wanneer je kinderen zelf geen grote kamer hebben.

De mooiste kinderhoeken van Pinterest

Deze kinderhoeken kun je zo gek maken als je zelf wil, maar een beetje inspiratie kun je vast wel gebruiken.

Voor de creatieve kids is het fijn om een hoekje te hebben waar ze hun ei kwijt kunnen en al hun tekenspulletjes binnen handbereik hebben. Ergens waar ze lekker kunnen zitten en de prachtigste tekeningen voor hun ouders kunnen maken.

De druktemakers hebben een plek nodig met leuk speelgoed waar ze lekker uit kunnen razen, zeker wanneer ze niet naar buiten kunnen door bijvoorbeeld slecht weer.

Zet hun speelgoed in een goed neer met een groot kleed zodat ze daar lekker bezig kunnen zijn zonder dat ze jou lastig vallen. Kinderhoeken zijn leuk, maar ze moeten voor jou ook handig zijn om weer op te ruimen wanneer de speeldag voorbij is. Zorg dus voor genoeg en ruime opbergboxen.

Deze hippe tipi’s zie je steeds vaker voorbij komen. Het is een stylish manier om een speciaal hoekje voor je kind te maken. Het ziet er schattig en leuk uit in je interieur; bovendien kan je kind zich hier helemaal uitleven.

Ook voor oudere kinderen is het fijn om een eigen hoekje in de woonkamer te hebben. Eentje waar ze hun schooltas en de inhoud daarvan kwijt kunnen, zeker wanneer ze weinig ruimte hebben in hun eigen kamer. Een plek waar ze rustig kunnen zitten om hun huiswerk te maken of om hun eigen ding te doen.

Meer inspiratie voor de kids nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor de ouders: de tofste kinderhoekjes van Pinterest
Sluiten