Je kind gaat het huis uit: wat doe je met de kinderkamer?

Als je kinderen hebt, kies je daar vaak je huis en ook je inrichting op uit. Als ze klein zijn, kunnen ze nog op de ouderlijke kamer, maar wanneer ze ouder worden, willen ze natuurlijk een eigen kamer. Maar ook daar komt een einde aan: ze gaan het huis uit. Wat doe je dan met die overgebleven kamers?

Het verschilt natuurlijk hoeveel kinderen je hebt en hoeveel kamers er vrij komen. Maar toch is het wel zo fijn om deze ineens lege ruimte zo handig mogelijk te gebruiken. Daarom Roomed’s tips!

Behoud één logeerkamer

De kinderen zijn dan wel het huis uit, maar dat betekent niet dat ze nooit meer komen logeren (of op den duur misschien wel de kleinkinderen!). Wel zo fijn als ze dus de optie hebben om te blijven slapen, mochten ze dat willen.

Als je meerdere kinderen hebt, kun je ervoor kiezen om één slaapkamer om te toveren tot de logeerkamer met meerdere bedden. Grote kans dat de kinderen toch niet altijd op hetzelfde moment blijven slapen en als ze dat wel doen, is er in elk geval genoeg ruimte. Ook voor als er aanhang meekomt.

Hobbykamer

Nu de kinderen toch het huis uit zijn, is er ineens tijd om meer tijd te steken in dingen die jij leuk vindt om te doen. Leren tekenen, naaien of wat dan ook: dit is het moment om daar mentaal en fysiek ruimte voor te maken.

Met een simpel bureau, een stellingkast, een schildersezel of een naaimachine ben je er al! Op die manier creëer je een plek waarin je je even helemaal kan wegtrekken en focussen op je hobby.

Dit vind je vast ook leuk: Simpele Halloween DIY: versier een mini pompoen met wiebeloogjes

Opbergruimte

Je kan er ook voor kiezen om één slaapkamer als logeerkamer te houden en de tweede kinderslaapkamer te veranderen in een opbergkamer. Natuurlijk wel een overzichtelijke, het zou zonde zijn als hier een rommelhok van wordt gemaakt. Wist je dat er heel veel stijlvolle stellingkasten en opbergsystemen zijn?

Werkkamer

Als je voor jezelf werkt of gewoon graag een ruimte hebt waarin jij je kunt terugtrekken, kun je er ook voor kiezen om één kinderkamer te veranderen in jouw/jullie werkkamer. Hier vind je alle inspiratie voor een leuke en stijlvolle werkkamer.

Inspiratie voor een nieuw interieur

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Je kind gaat het huis uit: wat doe je met de kinderkamer?
Sluiten