Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 17 jan 2022

Helemaal on trend: deze 9 keukentrends gaan in 2022 domineren

Vandaag hebben we een verrukkelijke soep aan keukentrends van 2022 voor je klaarstaan. Met negen toffe trends móét er wel iets bijzitten wat je blik vangt. Kies de ingrediënten zorgvuldig uit van de trendy lijst hieronder om jouw keuken een nieuwe look te geven.

En geloof ons: dan heb je snel de smaak te pakken!

9 toffe keukentrends voor 2022

1. Paarse keukenkasten

Houd je van een klassiek chique design? Dan is een pruimkleur een goede keuze voor de kleur van je keuken. Deze diepe tint geeft je keuken een rijke uitstraling en is in 2022 ook nog een hippe keukentrend.

2. Roestvrij stalen keuken

Voor een chique en praktische keuken is RVS een slimme zet voor je interieur. Roestvrij stalen keukens zie je niet voor niets in de meeste restaurants terug; ze zijn makkelijk schoon te maken, heel hygiënisch en duurzaam.

3. Een pannenrek

Wil je wel stalen elementen in je keuken, maar geen RVS keuken? Dan is een pannenrek misschien een betere keuze. Pottenrekken voor het raam of boven je keukeneiland zijn een leuke manier om je verticale ruimte te benutten. Handig en stijlvol!

4. Schort gootsteen

Deze gootsteen is een toffe manier om RVS of een ander metaal naar je keuken te brengen. Hierboven zie je duidelijk dat de schort gootsteen van een ander materiaal is dan het aanrecht. Dat is echter niet altijd zo: je kan er bij een marmeren aanrecht bijvoorbeeld voor kiezen om hem in hetzelfde marmer te maken. Zo krijg je een gestroomlijnde look voor je keuken.

5. Kleine tegeltjes

Grote tegels of marmer aan de muren waren toch wel de keukentrend, maar in 2022 zie je ook meer kleine tegels aan de muren verschijnen. Met de juiste combinatie zijn simpele vierkante tegeltjes heel stijlvol in je interieur. Daarnaast zijn ze ook iets beter voor je budget.

6. Twee keukeneilanden

Waarom één keukeneiland wanneer je de ruimte hebt voor twee? Een dubbel keukeneiland is ideaal voor een groot gezin. Zo splits je de keuken op in twee kanten: één voor het échte koken en één om gezellig te ontbijten. Zo creëer je ook meer ruimte voor hygge in je huis.

Hygge in je interieur: 10 tips voor een warme en gezellige look in huis

7. Melkglazen keukenkastjes

Prachtig toch deze melkglazen keukenkastjes? Wij zijn fan van de stijlvolle combinatie van donker hout en melkglas. Of kies voor een blauwe tint melkglas en combineer het met je (donker)blauwe keuken voor een toffe look.

8. Verborgen koelkast

In 2022 wil je de koelkast helemaal niet zien. Het is juist hot om hem te verstoppen in de keuken zoals je hierboven ziet. Ook mogen koelkasten verder wegblijven van de gootsteen dan de standaard indeling waar de koelkast recht naast het fornuis of gootsteen staat.

9. Grote aderen op marmer

Liever marmer dan kleine tegeltjes, of allebei? Kies dan in ieder geval voor marmer met mooie grote aderen op de stenen. Deze stenen hebben die naturel look en stralen dat ook volop uit. Kijk maar naar het prachtige keukenblok in dit interieur.

Wordt deze hippe kleur dan dé trend van 2022 voor in de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Emily Henderson

Reageer op artikel:
Helemaal on trend: deze 9 keukentrends gaan in 2022 domineren
Sluiten