Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 21 nov 2020

Oh la la: 7 keukentrends voor volgend jaar om in de gaten te houden

Waarschijnlijk heb je nog nooit zóveel tijd gespendeerd in de keuken dan de afgelopen maanden – al is het alleen al om de afhaalbestelling op te warmen. Sinds restaurants en cafés gesloten zijn, hebben we alleen onze keuken om als (tijdelijke) alternatief te gebruiken.

Nu je vaak in de keuken te vinden bent, heb je misschien een aantal dingen opgemerkt dat je graag wilt aanpassen – of misschien wil je wel investeren in een hele nieuwe keuken. De keukentrends van 2021 helpen jou om je keuken mooi én praktisch in te richten.

Dit zijn de keukentrends voor 2021

1. Functionaliteit op nummer één

Vooral nu we vaker thuis zijn is het belangrijk om de keuken zo functioneel mogelijk in te richten. Dat gaat wat lastiger als het een krappe ruimte is, dus functionaliteit staat voorop.

Ga eens na of er items zijn die je kunt verplaatsen om de keuken toch wat ruimer te maken zodat iedereen in huis comfortabel gebruik kan maken van de keuken.

Lees ook: 6 dingen waardoor jouw keuken er kleiner uitziet dan dat ‘ie eigenlijk is

2. Een open opslagruimte

In het nieuwe jaar gaan we minder gebruikmaken van voorraadkasten en gesloten keukenkasten. We gaan namelijk steeds meer items tentoonstellen. Denk aan het ophangen van je pannen en je mooiste servies plaatsen op wandplanken.

Ook kun je ervoor kiezen om je wijnglazen op te hangen. Op deze manier breng je een echte bistro vibe in huis en ziet de keuken er veel knusser uit.

3. Gekleurd hout

Afgelopen tijd hebben steeds meer mensen ervoor gekozen om meer kleur in huis te brengen – van het verven van muren tot aan gekleurde keukenkasten. Ook deze trend gaat zich verder ontwikkelen in het nieuwe jaar, maar dan nét iets anders.

In plaats van producten telkens een nieuwe kleur geven, gaan steeds meer mensen neigen naar veel gekleurd hout. Het is namelijk een makkelijke manier om karakter en textuur aan je keuken toe te voegen die met de tijd alleen maar beter lijken te worden.

4. Pop of colour

Interesse in kleur wordt alsmaar groter. Neutrale keukens krijgen een pop of colour. Denk bijvoorbeeld aan een witte keuken met een zwarte oven – dit zal ongetwijfeld de aandacht trekken. Ga voor een kleurrijk maar tijdloos ontwerp zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

5. Natuurlijke materialen

We weten allemaal dat de juiste producten veel karakter toevoegen aan je interieur. We vinden comfort steeds belangrijker, en dus ook in de keuken waar we veel tijd spenderen. Materialen spelen hier een grote rol in, en daarom zijn natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen onmisbaar in de keukentrends voor 2021.

> Een keukenblad van natuursteen straalt luxe uit

6. Makkelijk schoonmaken

Een andere trend voor 2021 is dat keukens er mooi uit moeten zien, maar ook gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. We willen niet meer urenlang boenen in de keuken, en dat is helemaal niet nodig met alle prachtige designs die worden ontworpen. Een marmeren keukenblad is makkelijk schoon te maken ziet er bovendien ook nog eens chique uit.

Zó krijg je de keuken brandschoon: Ja! Alle tricks die je nodig hebt om de keuken schoon te maken in één e-book

7. Een statement

In 2021 zullen volledig witte keukens verleden tijd worden. In plaats daarvan gaan we voor houten keukenkasten en marmeren keukenwanden als statement. Metalen accenten zullen meer warmte en sfeer in de ruimte brengen en zorgen voor een moderne look.

> 5 manieren om een statement te maken van jouw houten keuken

Meer lezen over de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Oh la la: 7 keukentrends voor volgend jaar om in de gaten te houden
Sluiten