Frederique Rekers
Frederique Rekers Keuken 14 jul 2021

Alles wat je wilt weten over de laatste keukentrends (met tips van Mandemakers!)

Intro

Ter ere van de opening van het nieuwste Mandemakers filiaal in Amsterdam spraken wij Mandemakers keukens over de nieuwste keukentrends. Je leest er alles over in dit artikel.

Dit zijn de keukentrends 2021/2022

1. De keuken als leefwereld

De grootste trend op gebied van keukens is om iets te bieden dat niet alleen in de wens van een keuken past, maar in de wens van een hele lifestyle. Oftewel: de keuken als leefwereld in plaats van keukens als alleen de keuken. Keukens horen niet langer alleen bij het keukengedeelte van een huis maar horen nu bij de woonkamer of eetkamer. Het zit aan elkaar vast, hoort bij elkaar en moet elkaar versterken.

2. Combineren

Kan je niet specifiek één stijl kiezen voor jouw keuken? No problemo. Een tweede keukentrend is namelijk dat er heel veel stijlen gecombineerd gaan worden. Een mix van klassiek en modern, minimalistisch met industrieel, noem het maar op. Dat is goed nieuws voor de twijfelkonten onder ons.

Keukentrends
Bron: Anne Boers

3. Creëer rust door lijnen te gebruiken

Nog een trend die je steeds vaker gaat zie: creëer rust met doorlopende lijnen van symmetrie. Het lijnenspel in de keuken wordt steeds belangrijker in het ontwerp en dat geldt voor het gebruik van zowel verticale lijnen als horizontale lijnen. Denk aan hoge kasten met doorlopende deuren, of een vloer met lijnen. Hallo vissengraatvloer.

4. Merken mixen

Je hoeft niet meer alles van één merk te hebben en dat zie je volgens Mandemakers ook steeds vaker terugkomen. Je creëert door verschillende merken te mixen je eigen stijl en neemt van elk interieurmerk iets mee in je keuken. Laat jezelf vooral inspireren en creëer je eigen totaalplaatje met combinaties van erg verschillende producten.

Een groen interieur: dit zijn 5 toffe duurzame interieurmerken

Keukentrends natuurlijke materialen
Bron: Anne Boers

5. Een aards kleurenpalet

Trends omtrent materialen veranderen vaak. Dit jaar is het een trend om veel gebruik te maken van natuurlijke materialen met een gedempt, aards kleurenpalet. Dit geeft een gevoel van comfort en veiligheid, en dat is iets waar we in deze huidige tijd in ons huis naar verlangen.

Marmer keuken mandemakers
Bron: Anne Boers

6. Marmer als sfeermaker

Je ziet de laatste tijd marmer weer veel terugkomen, in keramiek maar ook in veel prints in de keuken. Het mag allemaal best opvallen en hoeft niet in ‘standaard’ zwart of wit – pak eens uit en ga voor een aparte kleur.

Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over de laatste keukentrends (met tips van Mandemakers!)
Sluiten