Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 21 jul 2020

Mooi geel is niet lelijk – de nieuwe keukentrend van het moment

Je denkt misschien dat groen en geel heftige kleuren zijn om in je keuken te gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Beide kleuren hebben een zomerse en levendige uitstraling die een ruimte een stuk vrolijker kan maken. De keukentrends 2020 zijn dan ook twee vrolijke kleuren: groen en geel in je keuken verwerken.

Een goed kleurenpalet is de basis van je interieur. In je keuken ga je misschien sneller voor een neutraal veilig kleurenpalet, maar een vrolijke kleur als groen of geel kan heel gewaagd en gaaf zijn.

Zo verwerk je deze keukentrends 2020 in jouw keuken

Een goede balans van kleuren

Het gaat eigenlijk allemaal om een goede balans van deze twee kleuren. Groen en geel in de keuken kunnen inderdaad heftig zijn als je het overdadig gebruikt. Als je de twee kleuren op een goede manier combineert, kan het heel retro staan.

Zorg dat de kleuren goed met elkaar in balans blijven. Gebruik je groene keukenkastjes? Zorg dan voor een gele kleur op de muur en gele accessoires om die balans weer goed te krijgen.

Gele achtergrond

Echt waar: een keuken met een zachtgele muur is een geweldige keuze. Dit geeft de ruimte namelijk een Mediterrane uitstraling. Het staat zomers én lekker fris.

Mosterdgeel is tegenwoordig ook een trendy kleur om te gebruiken in het interieur. Je ziet het meestal in de woonkamer in de vorm van kussentjes en plaids, maar het kan ook de keuken een flinke oppepper geven.

Accenten van groen en geel

Je hoeft helemaal niet groots uit te pakken als je een ander kleurtje in je keuken wilt. De hele keuken gelijk verbouwen is niet altijd mogelijk. Het is dan leuk om accenten van groen en geel toe te voegen in de vorm van kleurrijke keukenaccessoires, gordijnen, barkrukken en andere decoratie in deze ruimte.

Meer over het opknappen van je keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Mooi geel is niet lelijk – de nieuwe keukentrend van het moment
Sluiten