Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 24 mrt 2021

We zien déze backsplash in de keuken tegenwoordig vaker dan metrotegels

Een van de leukste werkzaamheden bij Roomed is toch wel trends in de gaten houden. Dit doen we onder andere via Pinterest – en de laatste tijd zien we in de keuken steeds vaker een marmeren backsplash voorbij komen. Misschien nog wel vaker dan metrotegels.

En dat is best een ding, wat de afgelopen jaren domineerden keukens met metrotegels inspiratiebronnen als Pinterest en Instagram. Langzaam zien we een verschuiving van deze trend, want de marmeren backsplash wint terrein.

Marmeren backsplash in de keuken

We laten de mooiste voorbeelden van deze keukentrend aan je zien, en wie weet staat een marmeren backsplash in de keuken binnenkort ook wel op jouw wishlist.

Licht marmer

Een accent van licht marmer zien we het vaakst. Wit marmer met een lichtgrijze tekening zien we bijvoorbeeld veel voorbij komen en dat zorgt voor een lichte vibe in de keuken.

Marmer heeft natuurlijk al een luxe uitstraling, maar al helemaal als je het combineert met rose, koper of goud. Hierdoor komt het marmer extra goed naar voren. En als je hebt gekozen voor een marmeren keuken, dan mag dat natuurlijk opvallen.

Dit is hoe wij de nieuwste woontrends spotten (en hoe jij dat ook kan doen)

In combinatie met kleur

Een gekleurde keuken met een witte marmeren backsplash? Yes please! Van de bovenstaande voorbeelden worden we helemaal warm. Het is het bewijs dat een keuken niet zwart/wit hoeft te zijn om goed te matchen met marmer, maar dat een kleurtje ook gewoon prima kan.

Gedurfd donker marmer in de keuken

Durf jij wel een gewaagde keuze te maken in je interieur? Tof, daar houden we van. Een backsplash in de keuken van donker marmer, zoals op de foto hierboven, kan dan zeker een goede keuze voor jou zijn. Het maakt je keuken donker, dramatisch en hartstikke stijlvol.

Een makelaar vertelt: doe dit om je keuken er nóg beter uit te laten zien

Meer trends?

Was deze keukentrend echt iets voor jou? Bekijk dan ook zeker andere trends op Roomed. Check bijboorbeeld de lente-trendkleuren van 2021, de populairste home trends op TikTok of deze slaapkamertrends.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We zien déze backsplash in de keuken tegenwoordig vaker dan metrotegels
Sluiten