Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 5 dec 2018

Deze retro keukentrend lijkt in 2019 helemaal terug te komen

Heb jij nog een oude vloer met schaakbordpatroon in de keuken liggen? Of heb je onlangs pas die keuze gemaakt? Gefeliciteerd, dan heb je een keukentrend te pakken! Dit patroon zien we de laatste tijd namelijk steeds vaker terug in keukens – en wij snappen wel waarom.

Waar vroeger een vloer met een zwart/witte schaakbordpatroon zo veel mogelijk uit de weg gingen, zien we ‘m tegenwoordig langzamerhand weer omarmd worden. En als we heel eerlijk mogen zijn, dan vinden we dat eigenlijk best wel leuk.

Keukentrend: een zwart/witte schaakbordvloer

Wil je bewijs? Kijk maar naar deze foto’s:

Zo’n schaakbord patroon gaat bijvoorbeeld heel goed met een ouderwetse keuken. Deze landelijke keuken is daar een uitstekend voorbeeld van. Het doet ons een beetje denken aan een rustieke boerderij in de bossen, waar ‘s avonds een heerlijk stamppot op tafel komt… mjam!

Deze keuken is juist alweer wat moderner. Door het patroon niet in rechte lijnen te leggen maar juist schuin, ontstaat er een tof lijnenspel. De combinatie met de zwarte keukenkastjes van het keukeneiland is een combinatie om bij weg te zwijmelen. En fijn dat de keuken wat wordt opgefleurd met een paar mooie planten.

Kijk eens hoe goed planten en een zwart/witte schaakbord vloer samen werken. Je wordt toch spontaan vrolijk van dit plaatje?

En nog een hele stijlvolle om het rijtje af te sluiten. Oké, dit is dan misschien wel de vloer van een restaurant, maar het zou net zo goed een prachtige ontbijtbar kunnen zijn. Een stijlvolle ontbijtbar, welteverstaan. Door de hele ruimte donker te houden popt het patroon van de vloer er echt uit.

En, hebben we je overtuigd? Wij zijn heel benieuwd wie er (nog steeds) een zwart/witte schaakbordvloer heeft. Laat je het ons weten op Facebook of [email protected]? Dat vinden we leuk!

Nog meer lezen over vloeren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze retro keukentrend lijkt in 2019 helemaal terug te komen
Sluiten