Frederique Rekers
Frederique Rekers Keuken 3 jun 2021

7 keuken tools die je als volwassene écht nodig hebt in de keuken

Het is fijn als je keuken een plek is waar je graag tijd spendeert. Hoe ouder je wordt, hoe meer tijd je hier waarschijnlijk zult besteden (of juist niet). Er zijn een paar dingen die je als volwassene écht nodig hebt in de keuken.

Een “volwassen” keuken, wat is dat dan? Daarmee bedoelen we een keuken die gevuld is met dingen waar je van houdt en die je echt zult gebruiken. Zeg maar bye bye besteksets die niet matchen en hallo onderstaande items. Hiermee kan je met plezier de lekkerste gerechten maken.

1. Organiseer je kruiden

Koken wordt een stuk leuker als je jouw kruidenvooraad eens goed hebt gesorteerd. Er zijn hier veel tools voor. Denk aan etagerekken, magneetborden, uittrekbare lades, kleine kastjes en meer. Vind iets dat in jouw keuken werkt en je zal jezelf dankbaar zijn tijdens het koken.

2. Peperdure keuken tools

Je pepermolen kan ervoor zorgen dat je keuken er al een stuk mooier en volwassener uitziet. Je hebt talloze verschillende molens en het grootste voordeel hieraan is dat ze beter zijn dan de standaard peper in de supermarkt.

5 gewoontes om aan te leren voor een duurzame keuken


De meeste pepermolens kan je instellen op grootte van de korrel. Zo kan je kiezen voor kleine korrels, middelgrote korrels en grote korrels. Dit beïnvloedt de smaak en geeft je een betere eetervaring zonder veel moeite.

3. Ga voor kwaliteit

Het snijden van groentes en andere dingen hoort eigenlijk een fluitje van een cent te zijn. Op het moment dat dit het niet is en je hier veel kracht voor nodig hebt, heb je waarschijnlijk kwalitatief slechte messen.

Misschien schikken de prijzen je een beetje af maar je hebt geen volledige messenzet nodig in een standaard keuken. Waarschijnlijk is een koksmes, broodmes en goed schilmesje voldoende.

4. Houd van je potten en pannen

Begin een verzameling potten en pannen waarvan je geniet als je ernaar kijkt. Kies pannen waarvan je enthousiast wordt om te gebruiken zodat je er ook zorgvuldiger mee om zult gaan. Herbij geldt hetzelfde als bij de messen: je hebt niet elke soort pan nodig in je keuken.

Een kleine en grote kookpan en een kleine en grote bakpan zullen voor nu genoeg zijn. Later kan je dit aanvullen.

5. Keuken tools slim opbergen

Als je pannen toegankelijk en goed bewaart, zal het al snel aanvoelen als een luxere keuken. Je kunt de deksels van je pannen apart organiseren of je pannen zelf ophangen aan haakjes.

6. Investeer in bakjes in je koelkast

Het is handig om te weten wat er in je koelkast staat en waar plek voor is. Als je extra opslagruimte nodig hebt, probeer dan om doorzichtige bakken te plaatsen. Groepeer, per bak, de producten in je koelkast en het zal je een hoop ruimte en tijd besparen in de toekomst.

7. Creëer gereedschapslades

Al het kookgerei dat je hebt heeft één duidelijke plek nodig, met name degene die altijd op het aanrecht belanden. Zo blijft je aanrecht netjes en hoef je niet meer te zoeken naar spullen.

Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 keuken tools die je als volwassene écht nodig hebt in de keuken
Sluiten