admin
admin Shopping 21 jul 2018

Kleine keuken? Met deze keukenset scoor je in één keer alles wat je nodig hebt

Woon je in een klein appartement of een studentenkamer? Dan herken je vast dat je de beperkte ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk in wilt richten. Onze vrienden van Want kwamen deze ultrahandige mini-keuken tegen waar we ontzettend fan van zijn geworden. Want wie heeft er ooit zo’n complete, evenals super stijlvolle keukenset gezien?

Als je in een klein appartement of bijvoorbeeld op kamers woont, is het belangrijker dan ooit om je ruimte goed in te richten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van wat je hebt. Een uitgebreide keuken zit er dan helaas niet echt bij en zelfs een kleine keuken neemt al eigenlijk teveel ruimte in beslag. Precies voor dit soort minimale woonomstandigheden heeft de pas afgestudeerde Royal College of Arts student Yu Li de Assembly set ontworpen. Het is een box, waar zo’n beetje een complete keuken in zit.

Mini keuken met inductiekookplaat

De box komt met een handvat om je mini keuken makkelijk op te tillen en weer op te bergen met met een paar compartimenten om de verschillende keukenbenodigdheden neer te zetten. Als eerste zitten er twee verschillende pannen in de set.

Deze kun je gebruiken om eten klaar te maken op de inductiekookplaat, die zich ook in het pakket bevindt. Deze komt gelukkig ook met een timer, zodat er in principe geen brandgevaar zou moeten zijn.

Borden, bestek en afdruiprek

In de set is er ook meteen een snijplankje en verschillende kookbenodigdheden om lekker aan de slag te gaan. Als het eten klaar is, haal je uit de Assembly box twee borden en bestek. Na het eten was je de borden af en dient de houder meteen ook als afdruiprek. Als alles weer droog is gaat het weer terug in de box en is je hele keuken in één klap weer opgeruimd en opgeborgen.

Keuken terugbrengen naar een paar elementen

Het idee klinkt behoorlijk briljant en zou best mensen kunnen helpen. Want zelfs als je in je studentenhuis een grote keuken hebt, moet je die alsnog met anderen delen. Li geeft aan dat het idee is om de traditionele keuken terug te brengen naar een paar minimale elementen. Hierdoor kan de ruimte netter en simpeler ontworpen worden en getransformeerd worden tot een ruimte voor andere doeleinden.

In de winkel?

Assembly was dit jaar tijdens de eindexamenexpositie van de Royal College of Arts te zien en heeft daar redelijk wat aandacht gekregen. Op het moment is het nog onbekend of en wanneer we de kit ook in de winkel tegen zullen komen en hoeveel hij dan zal gaan kosten. Mocht je wel wat meer ruimte hebben in de keuken, is het alsnog belangrijk dat deze goed georganiseerd is. Met deze vijf Ikea hacks heb je dat binnen no-time voor elkaar.

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine keuken? Met deze keukenset scoor je in één keer alles wat je nodig hebt
Sluiten