Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Uncategorized 31 mrt 2020

Aan de slag: verf je keukenmuur in een andere kleur

Wij hebben een snelle tip voor je klaarstaan om je keuken een nieuwe look te geven. Door je keukenmuur in een nieuwe kleur te verven ziet je keuken er namelijk binnen een paar uurtjes totaal anders uit.

Of je muur nou toe is aan een frisse wittint of je liever kiest voor één van de trendkleuren: wij hebben een aantal inspirerende ideeën op een rij gezet.

Een nieuwe kleur op de keukenmuur

Heb jij een witte keukenmuur en zou je graag iets anders willen? Met het verven van de muur maak je binnen no time van je keukenmuur een echte blikvanger.

Niet elke verf is geschikt voor in de keuken, maar als je kiest voor een afwasbare verf dan zit je altijd goed. Ook kan je kiezen voor een speciale beschermlaag op de muur die de verf beschermd tegen spetters en vlekken.


Voor het verven van de muur zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een moderne kleur als groen of roze voor op de muur. Je keuken ziet er direct totaal anders uit.

Mag het van jou wel wat stoerder? Met een betonlook muur creëer je een robuuste sfeer in de keuken. Maak het af met wat stoere houten planken als sfeermaker in de keuken.

Update je oude tegels met tegelverf


Misschien heb je in de keuken nog wel een oude tegelmuur zitten, bijvoorbeeld met bruinige of crèmekleurige tegels. Ooit heel mooi, maar grote kans dat dit niet meer bij jouw woonstijl past.

Om de tegelmuur eruit te slopen en nieuwe tegels op de muur te zetten is best wat werk. Daarnaast kost dit ook aardig wat geld. Veel makkelijker is het om je tegelmuur met tegelverf een update te geven.

Bijvoorbeeld in een wittint om het beter te laten aansluiten bij de rest. Of kies voor een iets stoerdere kleur als grijs of zwart.

Wat ook een heel leuk idee is, is om op je tegels een patroon te verven. Hiervoor kan je een kant en klaar sjabloon kopen die je op je tegels gebruikt.

Het is het mooist als het sjabloon dezelfde afmetingen heeft als je tegels, maar dit hoeft niet perse. Kan je niks vinden in jouw smaak? Als je een beetje handig bent kan je ook zelf een patroon ontwerpen.

Tegelstickers voor op de muur


Dit is een iets duurdere oplossing voor je keukenmuur, maar hiermee bereik je wel een groot effect. Vooral als je een bohemien stijl wilt creëren in de keuken is het leuk om te kiezen voor tegelstickers op de muur.

Zo ontstaat er binnen no time een keuken in een oosters sfeertje. En dit idee is gelukkig nog altijd een stuk goedkoper dan het (opnieuw) plaatsen van decoratieve tegels op de keukenmuur.

Meer inspiratie voor in de keuken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de slag: verf je keukenmuur in een andere kleur
Sluiten