Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 30 mei 2020

Goede vraag: kan je keukenkastjes schilderen zonder ze eerst te schuren?

Zo nu en dan is je interieur toe aan een upgrade. Dat gaat het snelst met een nieuw kleurtje in huis. Dit nieuwe kleurtje kun je natuurlijk op de muren smeren, maar je kunt ook je keukenkastjes schilderen. Het is de perfecte manier om de oude kastjes nieuw leven in te blazen met een prachtige frisse look. Maar kun je ze schilderen zonder ze eerst te schuren?

Het schilderen van keukenkastjes is een leuk werkje. Lekker aan de slag gaan met mooie kleurtjes. Helaas gaat schuren daaraan vooraf en dat is niet ons favoriete klusjes. We werken onszelf liever niet in het zweet. Bovendien was dit wellicht een impuls idee en heb je helemaal geen schuurpapier in huis.

Keukenkastjes schilderen zonder schuurpapier

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: nee, het kan niet. Je kunt een poging wagen, maar na het schilderen van de kastjes zullen er dan breuken in je prachtige schilderwerk komen. Zonde van de tijd en moeite.

Door het schuren van de keukenkastjes verwijder je vuil. Wanneer de huidige verf van jouw keukenkastjes nog in redelijke goede staat is, hoef je ze waarschijnlijk maar heel kort te schuren om het vuil eraf te halen.

Wat je eventueel kan gebruiken inplaats van schuurpapier is vloeibaar schuurpapier. Dit smeer je op de keukenkastjes terwijl je handschoenen en een masker draagt. Maar dit heeft eigenlijk hetzelfde proces als aan de slag gaan met schuurpapier en ook daarvoor moet je naar de bouwmarkt. Het simpel schuren van de kastjes is dan minder werk.

Keukenkastjes schuren

Het schuren van keukenkastjes is geen fijn klusje, maar het moet toch gebeuren. Schuur de fronten van de kastjes op met een fijn schuurpapiertje en maak ze daarna helemaal stofvrij. Daarna kun je beginnen met de primer. Lees hier een uitgebreid stappenplan voor het schilderen van je keuken.

Meer lezen over schilderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DominoHuis-en-tuin info

Reageer op artikel:
Goede vraag: kan je keukenkastjes schilderen zonder ze eerst te schuren?
Sluiten