Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 19 nov 2020

6 leuke manieren om jouw keukenblad functioneel te stylen

We bevinden ons graag in de keuken, al is het alleen maar om lekker eten op te scheppen. Je kent ‘t wel: ben je aan het koken en voor je het weet staat heel het keukenblad vol. Zó vol dat je niet eens meer functioneel kan werken. Als je dan even om je heen kijkt zie je genoeg spullen die er eigenlijk helemaal niet hoeven te staan.

Bepaalde items zet je puur ter decoratie op je keukenblad. Vooral als je een kleine keuken hebt is dit niet altijd even ideaal. In dit artikel deel ik zes manieren om je keukenblad eens even goed in handen te nemen – inclusief items die leuk staan als decoratie, maar ook handig zijn om binnen handbereik te hebben.

Zó style je jouw keukenblad het beste

1. Decoreer met een aantal snijplanken

Als ik het heb over functionaliteit, dan bedoel ik ook echt dat je items op je keukenblad hebt staan die je dagelijks gebruikt. Stijlvolle snijplanken kunnen veel toevoegen aan jouw keuken. Ga voor twee á drie stuks van verschillende formaten, of plaats verschillende snijplanken waar je bijvoorbeeld vlees, brood en groenten mee snijdt. Staat ook nog eens heel leuk ter decoratie.

Lees ook: Schoonmaak hack: zo krijg je een snijplank écht brandschoon

2. Een schaal met groenten of fruit

Wat ook vaak ontzettend tof staat is een mooie schaal met daarin groenten of fruit. Het staat niet alleen maar mooi op je keukenblad, ook word je er dagelijks aan herinnerd dat je genoeg groenten en fruit binnen moet krijgen.

Fruitsoorten die je beter buiten de koelkast kunt bewaren zijn onder andere banaan, mango, ananas, sinaasappel, citroen en limoen. Op deze manier breng je ook nog eens wat kleur in je keuken.

3. Keukengerei

Keukengerei heb je het liefst binnen handbereik, dit heb je namelijk ontzettend vaak nodig als je in de keuken staat. Ga voor houten keukengerei als je een witte keuken hebt. Metalen keukengerei staat weer leuk in een wat moderne of industriële keuken.

4. Zeepdispensers

Uiteraard mag zeep niet missen in jouw keuken. Er zijn genoeg prachtige zeepdispensers op de markt die jouw keuken nóg mooier maken. Zorg ervoor dat het (ook voor eventuele gasten) duidelijk is welke van de twee afwasmiddel en welke handzeep is.

5. Broodtrommel

Brood wordt vaak ook dagelijks genuttigd, en is daarom handig om op jouw keukenblad te bewaren. Het hoeft niet al te groot te zijn, een kleine broodtrommel op je aanrecht is functioneel én het ziet er leuk uit.

6. Messenblok

Een keukenblad stylen kan ook prima met een messenblok. Zo weet je precies welk mes waar ligt, beschadig je ze niet door ze gewoon in je keukenlade op te bergen en het is ook nog eens veiliger voor je – ik wil er niet aan denken dat je per ongeluk in je vinger snijdt terwijl je alleen maar wat bestek uit de lade wilde halen.

Less = more

Je hebt niet per sé veel items nodig om je keukenblad leuk te stylen. Het moet tenslotte een fijne werkplek blijven zodat je met plezier kan koken. Bovenstaande items maken het jou veel makkelijker en je keuken ziet er daarnaast ook nog leuk uit.

Voor alle crea bea’s onder ons: Met deze DIY maak je jouw eigen messenblok van vintage boeken (voor in de keuken)

Andere manieren om een fijne ruimte te maken van jouw keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Blesserhouse

Reageer op artikel:
6 leuke manieren om jouw keukenblad functioneel te stylen
Sluiten