Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 22 feb 2022

Stoere look in de keuken: kies voor een hippe verticale tegel

Op Roomed inspireren we je graag met de leukste interieurtrends van ieder moment. Dit keer een wat kleinere trend, maar wel met een grote impact. Het gaat namelijk om verticale tegels in de keuken. Een stoere vervanging van de doorsnee horizontale tegels.

Met een verticale tegel wordt je keuken een ware eyecatcher. Onze goede vriendin Pinterest is weer van de partij, dus houd je vast voor deze fantastische plaatjes.

Deze verticale tegels in de keuken zijn helemaal hip

Even wat anders. Daar hebben interieurliefhebbers behoefte aan. Geen eenheidsworst, want dat vinden we maar saai. Kies daarom voor een verticale tegel in de keuken, in plaats van een horizontale tegel.

Het geeft de ruimte een moderne en frisse look. Ook zorgt het ervoor dat het plafond hoger lijkt. Ideaal dus voor lage ruimtes. De tegels kun je op verschillende manieren plaatsen, dus wij sommen de leukste voorbeelden voor je op.

Kruisverband

Op bovenstaande foto zien we een voorbeeld van tegels in een kruisverband. Dit houdt in dat alle voegen doorkruisen en je dus een extra strak effect bereikt.

Kies voor gladde tegels als je een moderne keuken wilt en voor robuuste tegels wanneer je een stoere keuken voor ogen hebt.

Halfsteenverband

Alle tegels recht naast elkaar saai? Kies dan voor een halfsteenverband. Dit houdt in dat alle voegen in één richting door een halve steenlengte lopen. Dit patroon is een echte klassieker en wordt binnen deze stijl het meest toegepast.

Banenverband

Bovenstaande tegelcombinatie is wat speelser dan het kruisverband. Zoals je ziet lopen de voegen in één richting en lopen we banen evenwijdig aan elkaar.

Een unieke toevoeging aan je keuken, want dit patroon zien we dan ook niet vaak voorbijkomen. Ook vet om dit met hout of natuursteen te laten maken.

 

Wij willen deze trend maar al te graag in ons eigen huisje realiseren. Jij ook?

Helemaal on trend: deze 9 keukentrends gaan in 2022 domineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Homedeco

Reageer op artikel:
Stoere look in de keuken: kies voor een hippe verticale tegel
Sluiten