Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 10 mrt 2021

6 items voor in de keuken die je prima tweedehands kunt kopen

Tweedehands spullen kunnen je huis een hele nieuwe look geven. Het is goed om te kijken naar welke spullen handig zijn om tweedehands te kopen. Misschien verwacht je het niet, maar er zijn veel vintage items die in je keuken een nieuw leven kunnen leiden.

Deze items voor je keuken shop je tweedehands

1. Houten snijplanken

Snijplanken zijn vaak stevig en gemaakt om lang mee te gaan. Je kan ze gebruiken om hapjes op te leggen of gewoon om op te snijden. Daarnaast ziet een versleten houten snijplank er best stoer uit en kosten nieuwe houten snijplanken soms nog best wat geld.

5 manieren om een statement te maken van jouw houten keuken

2. Deegroller

Hoevaak gebruik je een deegroller nu echt? Niet zo vaak, tenzij je een fanatieke bakker bent. Als je er dus tweedehands eentje koopt, is hij waarschijnlijk nog niet zo vaak gebruikt en kan jij, als nieuwe gebruiker, er nog lang mee door.

Ook leuk: als ze er nog echt mooi uitzien kan je ze ook als decoratie neerleggen in je keuken.

3. Pyrex kommen

Pyrex kommen zijn gemaakt van extra sterk glas en goed bestand tegen hoge temperaturen en krassen. Handig voor in de keuken dus en ideaal als tweedehands item omdat hij minder krasgevoelig is dan andere kommen.

Als je geluk hebt kan je zelfs prachtige kommen vinden met een vintage design erop.

4. Tweedehands servies

Veel mensen doen oud servies weg dat er eigenlijk nog erg goed uitziet. Vaak als ze gaan verhuizen of willen minimaliseren in huis. Denk aan kannen, vazen en borden. Je kan ze toevoegen aan de spullen in je keuken om zo met een klein budget wel alles krijgt wat je nodig hebt.

Ook hier kan je ervoor kiezen om het te gebruiken als decoratie aan bijvoorbeeld je muur. Vintage is nu eenmaal erg mooi om naar te kijken.

Waarom je vintage inspiratie wilt halen uit het interieur van je grootouders

5. Kasten in je keuken

Als je het groots wil aanpakken zijn er ook veel goede tweedehands keukenkasten te krijgen. Sommige mensen doneren hele sets die er nog (bijna) onbeschadigd uitzien.

Deze kast hierboven is prachtig en ook erg handig voor extra opslagruimte in je keuken. Je hebt ook speciale kringloopwinkels voor dit soort grote meubels.

6. Decoratie voor in je keuken

Het kopen van decoratiestukken voor in huis is altijd leuk maar wist je dat shoppen voor decoratiestukken in een tweedehands winkel nog veel leuker is? Je vindt er veel meer interessante en unieke spullen die jouw keuken helemaal een nieuwe look kunnen geven.

Een makelaar vertelt: doe dit om je keuken er nóg beter uit te laten zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 items voor in de keuken die je prima tweedehands kunt kopen
Sluiten