Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 30 jun 2020

Koken en bakken in een fijne omgeving: 6 handige keuken styling tips

Bij de inrichting van je huis kun je soms wel wat hulp gebruiken. Ook bij het inrichten van je keuken. Je wilt namelijk graag een ruimte hebben waar je rustig en fijn in kan bakken en koken. Wij hebben handige keuken styling tips op een rijtje gezet om te zorgen voor een prettige keuken.

Niet alleen wil je dat de keuken er mooi uitziet, maar ook dat je er lekker kunt bewegen.

> Feng Shui in de keuken: hier moet je op letten

6 keuken styling tips

1. Goed licht is belangrijk

In de keuken ben je veel bezig en dus is goede verlichting zeer belangrijk. Wanneer je groenten aan het snijden bent of bezig bent met de afwas, wil je het goed kunnen zien. Zorg dus voor duidelijk licht op de juiste plekken. Dit geeft je keuken ook nog eens een ruimere uitstraling.

2. Unieke keukenkastjes

De keukenkastjes kunnen echt de stijl van je hele keuken bepalen. Veel mensen gaan voor een de veilige optie van matte kastjes, maar je kunt ook voor iets bijzonders kiezen. Denk aan keukenkastjes met een raampje erin of hoogglans keukenkastjes. Je kunt het ook simpeler aanpakken en de keukenkasten nieuwe speciale handvaten geven.

3. Stijlvolle planken

Heb je open planken in je keuken? Richt ze dan een beetje mooi in. Gebruik lieve potjes om kruiden op te bergen. Plaats hier mooi keukengerei, een snoeppot en andere benodigdheden.

4. Zet mooie spullen op display

Schroom ook niet om je persoonlijke mooie spullen op display te zetten. Hang grote robuuste pannen op aan een rek op de muur of zet mooie bakvormen op een plank. Deze bijzondere spullen kunnen een goed statement maken in je interieur en maken het minder saai.

5. Niet teveel rommeltjes

Het is logisch dat je leuke spulletjes op het aanrecht wil zetten, maar het belangrijkste van de keuken is dat hij functioneel is. Zorg er ten aller tijden voor dat je goed bij alles kun komen en dat er geen rommel en spullen in de weg liggen. Dat is onhandig en helemaal niet efficiënt.

> Ook leuk: Echt doen: je keuken gezellig maken met deze handige tips

6. Wees slim met muurdecoratie

We zijn allemaal dol op een gave gallery wall, ook in de keuken. Ga er wel slim mee om. Zilvervisjes zijn bijvoorbeeld dol op vochtige verscholen plekken en spinnen kunnen makkelijk hun webben maken tussen je keukenkastjes en de gallery wall. Geef prints een stevige omlijstig en stof het regelmatig af om stof en spinnenrag te voorkomen.

Meer over de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koken en bakken in een fijne omgeving: 6 handige keuken styling tips
Sluiten