Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 24 okt 2018

Hartstikke handig: je keuken opruimen met washi tape

Washi tape is een soort plakband, maar dan niet doorzichtig. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren, printjes en formaten. Het wordt vaak gebruikt voor het versieren van agenda’s, planners en brieven, maar je kunt ook je keuken opruimen met washi tape.  Hoe, dat lees je op Roomed.

De mogelijkheden van washi tape zijn eindeloos. De tape is niet plakkerig, maar blijft wel goed plakken. Het is erg handig, want je kunt het vrijwel op elke achtergrond plakken en is daarna makkelijk te verwijderen.

De keuken opruimen met washi tape

Naast dat het vaak een leuk kleurtje of patroontje heeft, kan het je helpen om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van pannen, potten en ander keukengerei dat je eigenlijk nooit gebruikt. Want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel een handvol spullen in de keuken staan die we eigenlijk nooit gebruiken.

We vinden het vaak moeilijk om dingen weg te doen, omdat we denken dat het later van pas komt. De waarheid is dat je het vervolgens nooit gebruikt en dat is best zonde. Het neemt alleen maar ruimte in beslag dus waarom niet verkopen en een ander er blij meemaken? Maar we snappen ook wel dat het ontzettend lastig, maar met dit trucje (met ja je raadt het al: washi tape) kun je met een gerust hart ontspullen in de keuken.

DIY: honingraat van washi tape voor op de muur

Opruimen met washi tape

Het enige wat je hoeft te doen, is een klein stukje washi tape plakken op alle potten, pannen en al keukengerei in de keuken. Elke keer dat je iets nieuws gebruikt waar nog een tapeje op zit, dan haal je dit stukje eraf.

Na een half jaar of jaar kun je een kijkje nemen in de keuken. Alles waar nog een stukje tape aanhangt, kun je in principe wegdoen of verkopen, want deze gebruik je dus niet. Dit trucje werkt eigenlijk in elke ander kamer waar je wilt ontspullen. Een soort KonMari, maar dan net even anders.

Meer handige tips voor in de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hartstikke handig: je keuken opruimen met washi tape
Sluiten