Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 18 feb 2020

Dag 12: je keuken opruimen in slechts 15 minuten

Na het opruimen van de woonkamer, de slaapkamer en de kinderkamer is nu de keuken aan de beurt. Deze is voor iedereen die de afwas altijd iets te lang laat staan (oeps) en waarbij de ontbijtgranen van gisterenochtend nog op het aanrecht staat. De keuken opruimen in slechts 15 minuten, doe je mee?

De keuken opruimen in 15 minuten

De challenge van vandaag: je keuken opruimen in 15 minuten. Helemaal als je een open keuken hebt, is het belangrijk om je keuken zo opgeruimd mogelijk te houden. Een rommelige keuken met afwas, pakken ontbijtgranen en een verpieterd basilicum plantje geeft namelijk echt geen fijne sfeer in huis. Tijd om daar iets aan te doen!

Goed om te weten: je hoeft je keukenkastje en voorraadkasten nog níét op te ruimen. Daar plannen we deze week nog twee aparte dagen voor in.

Aan de slag!

We beginnen uiteraard weer met het zetten van een wekker van 15 minuten. In die 15 minuten pak je alle rommel aan die je op dat moment in de keuken ziet. Check het aanrechtblad en de bovenkant van je keukenkastjes, maar vergeet ook zeker de keukentafel niet.

Ga bij alles wat op je aanrechtblad staat of je het nodig hebt. Als je die grote blender maar één keer per week gebruikt, zet ‘m dan ergens anders neer. Maar als je ‘m twee keer per dag gebruikt, dan laat je ‘m natuurlijk gewoon lekker staan.

Staan er kartonnen verpakkingen in de keuken? Deze kleurrijke verpakkingen staan al snel rommelijk. Kijk of je er plek voor kunt maken in een voorraadkast, óf doe de inhoud in een mooie glazen pot. Je ziet meteen wat er in zit, en het staat best nog wel stijlvol. Een win-win situatie, als je het ons vraagt.

Alles wat niet op de juiste plek ligt, leg je meteen op de juiste plek terug. Twijfel je? Leg die items in de doneer-doos of misschien-doos. Daar lees je hier meer over: met déze methode ruimen we het huis op tijdens de Clean Up Challenge.

Gaat de wekker na een kwartier af, dan mag je stoppen met opruimen.

De challenges van vorige week gemist?

We hebben een handig overzicht voor je gemaakt in het artikel van gisteren. We zijn op de helft! Zo houd je de rest van de Clean Up Challenge motivatie.

Klaar met je keuken opruimen? Zó style je een opgeruimde keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wichai.wi

Reageer op artikel:
Dag 12: je keuken opruimen in slechts 15 minuten
Sluiten