Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 23 jun 2019

Je keuken opgeruimd houden? Bewaar deze items níét op je aanrecht

Is jouw keuken brandschoon, maar lijkt diezelfde keuken toch nog steeds rommeling en niet opgeruimd? Grote kans dat er keukenaccessoires op jouw aanrecht staan die de keuken rommelig doen lijken. Met deze handleiding zorg je ervoor dat jouw keuken er wél schoon en netjes uitziet.

Wat eerlijk is eerlijk, binnenkomen in een frisse keuken is wél zo fijn.

1. Keukenaccessoires die je niet vaak gebruikt

Maak jij alleen zomerse smoothies als het warm is, en gebruik je die broodrooster sporadisch op zondagochtend? Zet de keukenaccessoires die je niet dagelijks gebruikt dan veilig weg in een keukenkastje. Dit houd je keuken opgeruimd, en zo veel werk is het echt niet om eens in de zoveel tijd je apparatuur er even bij te pakken.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een frituurpan of AirFryer. Dit zijn grote apparaten die veel ruimte in beslag nemen. Kan je die ook opruimen in een kast of berging? Kies daar dan voor, en gebruik de extra ruimte op je aanrechtblad voor iets nuttigs.

Ook bekijken: Deze industriële keuken heeft zwarte kastjes en een bakstenen muur

2. Voorraadpotten

Staat jouw keuken ook vol met potten meel, havermout, suiker en koffie? Dat kan hartstikke handig zijn als je elke ochtend ontbijt met havermout, maar verschillende voorraadpotten op je aanrecht kan er ook heel rommelig uitziet. Zet deze voorraadpotten liever weg in een voorraadkastje of lade waar ze niet meteen in het oog springen.

Tips! 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

3. Papierwerk

Deze sluipt er makkelijk in. Heb jij in jouw keuken ook een plek voor een agenda, bonnetjes die je nog niet weg mag gooien, reclamewerk dat je in je hand geduwd krijgt en ongeopende brieven, stop hier dan direct mee. Deze stapel met papierwerk zorgt ervoor dat jouw keuken heel chaotisch oogt.

Mocht je echt geen afstand kunnen doen van jouw papierstapel, zorg er dan voor dat deze stapel netjes wordt opgeborgen. Koop bijvoorbeeld voor een platte A4 door waar je papieren makkelijk in passen. Zo houd je alles netjes bij elkaar.

Leuk om te lezen: Roomed kijkt binnen bij.. de keuken van Yvette van Boven (+ interview!)

4. Kookboeken

We vinden kookboeken in de keuken hartstikke leuk staan, begrijp ons niet verkeerd. Maar op het aanrecht is misschien niet de beste plek. Kookboeken worden hier snel vies, en dat willen we natuurlijk niet.

Zet je favoriete kookboeken liever op een plank in de keuken waar vetspetters en pastasaus níét kunnen komen, en je kookboeken zullen een stuk langer schoon blijven.

Meer lezen over de keuken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je keuken opgeruimd houden? Bewaar deze items níét op je aanrecht
Sluiten