De keuken van deze moderne woning loopt door in de tuin

Droom jij net als wij van lange, warme zomeravonden in de tuin en dan het liefst met zo’n prachtige buitenkeuken? De bewoners van deze moderne woning in Australië hebben het goed bekeken. Zij kozen ervoor om de binnenkeuken gewoon door te trekken tot in de tuin. Zo loopt het binnen- en buitenleven dus letterlijk en figuurlijk soepel in elkaar over én kunnen de bewoners heel makkelijk hun kookspullen van binnen naar buiten verplaatsen om de lekkerste zomermaaltijden te bereiden. Best wel een tof idee, right?

Ondanks dat de bewoners een kleine tuin hebben, wilden ze graag een goed uitgeruste buitenkeuken. Architectenbureau Benn+Penna werd ingeschakeld om de wens van de bewoners te realiseren en kwam met dit gave idee.

Een bijkomend voordeel van de buiten/binnenkeuken is dat de keuken binnen ook vele malen groter lijkt. Het raam heeft eigenlijk hetzelfde vergrotende effect als een spiegel.

Bekijk ook dit huis in Amsterdam waar de kastenwand van binnen gewoon doorloopt in de tuin.

Om de eenheid tussen binnen en buiten extra te benadrukken is de buitenkeuken van exact hetzelfde materiaal gemaakt als de keuken in huis. Gecombineerd met de witte muren in de tuin en de openschuivende tuindeuren lijkt de tuin eigenlijk een extra kamer van het huis. Ook zorgt het consequent doorvoeren van dezelfde stijl voor een rustige uitstraling.

Wat ons betreft is deze moderne woning het ultieme voorbeeld van hoe je binnen en buiten op een stijlvolle en slimme manier met elkaar verbindt. Voor landen met een regenachtiger klimaat is deze open keuken minder handig, maar ook hiervoor bestaat een handige oplossing. Door de keuken in een glazen serre te plaatsen heb je altijd het gevoel buiten te koken, ook als het slecht weer is!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
De keuken van deze moderne woning loopt door in de tuin
Sluiten